MON: Toch weer Jippe Selen de sterkste

Afgelopen weekend stond in Wanssum de laatste MX2 jeugd wedstrijd op het programma van voor de zomerstop. De crossers kregen deze keer iets anders voor de kiezen als een zware zandbaan. Vooral een goede techniek was belangrijk op deze wat hardere baan op sportpark Meulebéék. Toch was het wederom Jippe Selen die met tweemaal de manchezege als beste uit de bus kwam.

Alhoewel Sjef Platte ditmaal erg dicht bij Selen bleef moest hij het doen met tweemaal de tweede plaats in de manches en dus ook de tweede plaats in het dagklassement. De derde plaats was opnieuw voor Roger Ponsa met ook tweemaal de derde plaats in de manches. Alex van Weerdenburg behaalde met tweemaal de vierde plaats de vierde plaats in het dagklassement en met tweemaal de vijfde plaats in de manches eindigde Luc Pullen opnieuw op de vijfde plaats in het dagklassement.

Eerste manche
Het was Selen die de beste start had voor Ponsa, Platte, van Weerdenburg en Jesse Spierings. In de tweede ronde was het Platte die voorbij ging aan Ponsa om de tweede plaats over te nemen. Hiermee leken de positie vooraan al snel ingenomen. Selen lag met enkele seconden voorsprong aan de leiding en daarachter waren de gaten snel gemaakt. De enigste echte strijd die er nog in de manche zat was die om de vijfde plaats. Deze werd halverwege de manche beslist en het was Pullen die voorbijging aan Spierings en deze positie voor zich opeiste.

Tweede manche
Het was opnieuw Selen met de holeshot voor Pullen, Platte, Ponsa en van Weerdenburg. In de eerste volle ronde zag Pullen zowel Platte als Ponsa aan zich voorbijkomen. Hij kreeg ook gelijk van Weerdenburg vlak achter zich. Vooraan reden Selen en Platte weg van de rest van het veld en streden zonder dat zij van positie wisselden de gehele manche om zowel de manche- als de dagzege. In de laatste ronde maakte Platte zich op voor de ultieme aanval. Echter hij maakte net even een verkeerde keuze van een spoor en moest de zege opnieuw laten aan Selen. Ruim daarachter kwam Ponsa opnieuw als derde over de finish. Halverwege de manche was het van Weerdenburg die voorbij ging aan Pullen en daarna gemakkelijk van hem weg reed om als vierde de zwart/wit geblokte vlag te zien. Pullen eindigde opnieuw op de vijfde plaats.