X

VIDEO: de Erzbergrodeo is terug

De komende vier dagen zijn alle ogen gericht op het Oostenrijkse dorpje Eisenerz. Voor het eerst sinds 2019 is de beruchte Erzbergrodeo terug van nooit weg geweest. De rijders komen vanuit de hele wereld, ongeacht beroep of leeftijd, zowel fabrieksrijders als amateurs en hobbyrijders – en ze hebben één ding gemeen: ze zijn taai. En ze hebben één grote tegenstander: De IJzeren Reus.

Zelfs Hollywood kan niet voor meer spanning en sensatie zorgen. 1500 deelnemers strijden om 500 startplekken. Amateurs en bekende supersterren staan schouder aan schouder op de startlijn. De “Blaklader Iron Road Prologue” is de eerste test van de Erzberg, en alleen de besten overleven de druk om alles te geven op een gruwelijk grindcircuit.

Hoe meer ze worden gemarteld en vernederd, hoe enthousiaster ze het verhaal van de zwaarste eendagswedstrijd ter wereld verspreiden. Alleen echte strijders gaan deze uitdaging aan. Ze sparen hun lichaam noch hun motorfiets. De Erzbergrodeo start morgen 16 juni en loopt vier dagen door tot en met 19 juni.