X

Suzuki beëindigd eind 2022 alle motorsportactiviteiten

Ewc-Tests_Days_Le_Mans_2022_Team_Falcon

De negatieve berichten rond Suzuki blijven elkaar in snel tempo opvolgen. Vandaag werd bekend dat Suzuki Motor Corporation aan het einde van 2022 alle motorsportactiviteiten zal beëindigen. 

Het nieuws raakte begin mei bekend tijdens een testdag op het circuit van het Spaanse Jerez. Tien dagen later communiceerde Suzuki met een officiële aankondiging alhoewel het met geen woord repte over het feit dat een eventueel nakend dieselschandaal bij hun personenwagens de aanleiding zou kunnen zijn. Toen werd gewag gemaakt van het stopzetten van hun MotoGP-activiteiten maar nu spreekt het bedrijf over het beëindigen van alle motorsportactviteiten. Dat is alvast slecht nieuws voor de Belg Xavier Simeon van het Yoshimura SERT Motul team dat met Suzuki aan de leiding staat in het Endurance kampioenschap.

Dit is het persbericht van Toshihiro Suzuki, Representative Director en President: “Suzuki heeft besloten de deelname aan de MotoGP en de EWC te beëindigen omdat het zijn middelen moet herbestemmen voor andere initiatieven met het oog op duurzaamheid. Motorraces zijn altijd een uitdaging geweest op het gebied van technologische innovatie, waaronder duurzaamheid, en de ontwikkeling van personeel. Deze beslissing betekent dat we de uitdaging aangaan om de nieuwe bedrijfsactiviteiten voor motorfietsen op te bouwen door de technologische capaciteiten en het personeel die we via de motorraceactiviteiten hebben gecultiveerd, te herbestemmen om andere wegen voor een duurzame samenleving te onderzoeken.

Ik wil graag mijn diepste dankbaarheid uitspreken aan al onze fans, rijders en alle belanghebbenden die zich bij ons hebben aangesloten en ons enthousiast hebben gesteund vanaf de ontwikkelingsfase sinds we zijn teruggekeerd naar de MotoGP-racerij.

Ik zal mijn best blijven doen om Alex Rins, Joan Mir, Team SUZUKI ECSTAR en YOSHIMURA SERT MOTUL te ondersteunen om competitief te strijden tot het einde van het seizoen.

Ik dank u voor uw vriendelijke steun.”

: