X

GasGas stapt nu ook in de MotoGP

Vanaf 2023 zal het iconische Spaanse motormerk zich voor het eerst mengen in de hectiek van de MotoGP met een deal waarbij het Tech3-fabrieksteam volledig karmozijnrood kleurt. Het befaamde GasGas-team zal worden uitgerust met MotoGP-technologie en zal de machines in handen geven van Pol Espargaro voor de Grand Prix-races die de hele wereld rondgaan, terwijl een tweede rijder binnenkort zal worden bevestigd.

Faam in Trials en Enduro veranderde de afgelopen jaren snel in motorcross-, supercross- en rallysuccessen met een uitgebreide basis van offroad-productiemotoren. En nu – na het proeven van de buit in zowel de Moto3™- als de Moto2™-klasse – is het merk klaar voor de volgende stap: de MotoGP.

De populaire 31-jarige Espargaro zal ook iets van GasGas Iberische erfgoed inbrengen voor hun eerste MotoGP-rit. Het merk wordt het zesde merk in de MotoGP voor 2023, maar heeft haar aanwezigheid de afgelopen twee seizoenen al versterkt met Grand Prix-overwinningen en podiumplaatsen in de Moto3 en Moto2, dankzij de uitmuntende prestaties van het GasGas Aspar-team.

Pit Beirer, GasGas Motorsports Director: “GasGas is een winnend merk. Het heeft onmiddellijk een ongelooflijk prestatieniveau bereikt in disciplines als MXGP, Supercross, Enduro en Rally, waar we Grands Prix, Main Events, wereldtitels en algemene winnaarstrofeeën hebben veroverd. Het is een relatief nieuw merk voor ons en we hebben nieuwe doelen. We hopen dat de fans die ‘het rood’ volgen van het verhaal zullen genieten. Dankzij onze sterke partner, het ASPAR-team, hebben we in de Moto3 en Moto2 kunnen zien dat de GasGas-motoren vooraan rijden in die categorieën. Het zou fantastisch zijn om uiteindelijk hetzelfde te zien in de moeilijkste klasse van allemaal. Ik wil Hervé en het Tech3 fabrieksraceteam bedanken voor hun open houding en hun steun voor deze verandering naar het GasGas fabrieksraceteam. We vinden het spannend en anders.

Pol Espargaro

Hubert Trunkenpolz, lid van de Raad van Bestuur, CMO: “De naam GasGas groter en breder maken dan zijn wortels in Trial is in een aantal opzichten echt succesvol geweest. Nadat we hadden gezien wat we in de Moto3 en Moto2 konden bereiken, was de volgende vraag of we GasGas naar de MotoGP konden brengen en we zijn erg blij dat we deze stap kunnen maken. Het is een nieuwe reis en ik weet dat het merk zich meteen zal onderscheiden. Belangrijk is dat het team, de rijders en het management GasGas zullen helpen om een sprong voorwaarts te maken in de hoogste klasse. Dat is waar we op hopen!