Bax/Cermak Wereldkampioen zijspancross!

Etienne Bax/Ondrej Cermak zijn in Rudersberg Wereldkampioen Zijspancross 2022 geworden. Men ging samen met Varik/Kunnas met een gelijke stand de allerlaatste GP manche in. Bax werd tweede en Varik vierde. Hiermee werden Bax/Cermak in de door Vanluchene/Bax gewonnen wedstrijd Wereldkampioen 2022.

Brown/Chamberlain pakte de kopstart maar konden niet lang genieten van deze plek. Snel kwam Vanluchene hier overheen en deze reden gecontroleerd de manche uit als winnaar. Hiermee werden Vanluchene/Bax dagwinnaar in Rudersberg en derde in de eindstand van het Wereld Kampioenschap zijspancross 2022. Bax/Cermak reden dan tweede, met op het midden van de race tegenstrever Varik die iets inliep, maar echt bedreigd werd men nooit. Op de tweede plek over de meet betekende de vijfde Wereldtitel voor Etienne Bax en de eerste voor Tsjechië uit naam van Ondrej Cermak. Varik werd dan uiteindelijk op het eind nog vierde omdat Veldman/Lebraton nog de derde plek afsnoepte.

Zo zag men op het dagpodium in Rudersberg winnaar Van/Luchene Bax, tweede Bax/Cermak en derde Varik/Kunnas.

Voor de eindstand in het WK bleven dezelfde namen op het podium staan. Alleen dan nu met Vanluchene/Bax op drie, Varik/Kunnas op twee en Bax/Cermak als totaal winnaars.