X

De reactie van Honda op de verklaring van Ken Roczen

Het nieuws sloeg vorige week in als een bom. Ken Roczen en HRC Honda hebben geen overeenkomst getekend voor 2023. Honda deed een aanbod voor de AMA Supercross en Nationals maar de Duitser wou graag deelnemen aan het nieuwe wereldkampioenschap Supercross. 

Voorafgaand aan het statement van Roczen was er al een post op social media waarbij hij een afgebroken kettinggeleider van een Honda liet zien. Zulke dingen zien zelden of nooit het daglicht en worden zeker al niet door de rijder zelf gepost. Hoe dan ook zat er duidelijk ruis op de relatie tussen beide partijen en dat sinds de aankondiging van Roczen om deel te nemen aan de nieuwe WSX-competitie.

Het lijkt er ook op dat de AMA en de FIM nu lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. De FIM heeft zich verbonden met de WSX-competitie die wordt georganiseerd door SX Global. Roczen zal dus deelnemen aan de drie wedstrijden van de WSX en ook aan de Red Bull Straight Rhythm. Honda kwam dan enkele dagen geleden met een verklaring over het vertrek van Ken Roczen.

Brandon Wilson, American Honda Manager of Sports & Experiential: “We werken oprecht graag met Ken en hebben hem de afgelopen zes jaar graag in ons team gehad. We hebben veel respect voor de snelheid en het talent dat hij regelmatig laat zien op het circuit, en nog meer voor het hart en de toewijding die hij heeft getoond bij zijn terugkeer na zware tegenslagen. In het licht van de recente commentaren vonden we het nodig om een paar punten te verduidelijken. We wilden graag met Ken verder in 2023, en we hebben hem onlangs een contractverlenging aangeboden. Dat aanbod is nooit herroepen, maar is door Ken en zijn team afgewezen. Het is waar dat het aanbod de voorwaarde bevatte dat Ken niet zou deelnemen aan een serie die zich heeft gepositioneerd als een directe concurrent van onze Supercross- en motorcrosspartners. We vinden het belangrijk om onze racepartners te steunen en al onze rijders gelijk te behandelen. Dat gezegd hebbende, onze achting en waardering voor Ken zijn even groot als altijd, en ze zullen niet veranderen door het feit dat onze prioriteiten in deze kwestie toevallig niet overeenkomen.