X

Vanluchene/Bax winnen GP in Tsjechië

Marvin Vanluchene en Robbie Bax hebben in het Tsjechische Kaplice de Grand Prix zijspancross gewonnen. In de eerste heat werden ze een aantal seconden achter Bax/Cermak nog tweede, in de laatste heat wisten Vanluchene/Bax te winnen. Zo pakte het Belgische team Vanluchene na een geplaagd seizoen toch nog een Grand Prix overwinning. Bax/Cermak werden eerste en derde en liepen zo flink in op WK-leiders Varik/Kunnas.

In de eerste heat namen Bax/Cermak de kopstart na licht contact met Vanluchene die als tweede aan de race begon. Bax/Cermak legde een moordend tempo aan de dag waar niemand aan kon tippen en wonnen met overmacht de eerste heat in Kaplice. Vanluchene/Bax konden nog enigsinds volgen en werden op acht seconden dan als tweede afgevlagd. Hermans/Musset werden dan derde op meer dan een minuut achterstand met Van Werven/Van den Boogaart op vier en Varik/Kunnas die vijfde zouden worden.

In de tweede heat werden Bax/Cermak na de start ingesloten door andere zijspannen en zo zagen Vanluchene/Bax de kans schoon de holeshot te pakken. Hermans/Musset echter hadden andere plannen en pakte de leiding na een aantal ronden af door gewiekst binnendoor te steken langs Vanluchene. Hermans/Musset kwamen niet weggereden van hun belagers en toen zij zelf een fout maakte en zich vast reden aan de buitenkant van de baan waren Vanluchene/Bax er als de kippen bij om de leiding dan weer over te nemen. Men hield vervolgens de concurrentie op afstand en met een kleine tien seconden voorsprong op Hermans werden Vanluchene/Bax winnaar van de tweede heat én het dagtotaal! Bax/Cermak wisten achter Hermans dan nog derde te worden voor titelconcurrent Varik/Kunnas op vier. Met dit resultaat werden Bax/Cermak tweede in het dagtotaal voor Hermans/Musset die met een derde en tweede plek in totaal derde zouden worden.

In de WK tussenstand staan Varik/Kunnas nog steeds aan de leiding gevolgd door Bax/Cermak op slechts vijf punten achterstand. Over twee weken wordt in het Duitse Rudersberg bepaald wie er Wereld Kampioen Zijspancross 2022 gaat zijn.

Dagtotaal GP Zijspancross Kaplice-CZ

WK tussenstand met nog één GP te gaan

(Foto WSC)