X

VINTAGE: “Een mot op het bakkes van The Kid”

Onze collega’s van MXVintage publiceerden deze week een geweldig dubbelinterview met Brad Lackey, de eerste Amerikaanse wereldkampioen motorcross, en Ivan Van Den Broeck, de snelle Belg op een Maico. De aanleiding was de viering van de wereldtitel van “Bad Brad”, dit jaar net 40 jaar geleden. Het interview verliep in een gemoedelijke sfeer en achter een glas rode wijn waardoor de tongen loskwamen en de verhalen van weleer steeds straffer werden. Eentje willen we u niet onthouden.

Het was een erg leuke herinnering van Ivan Van Den Broeck aan wijlen Eric Geboers. Alhoewel, op het moment zelf wellicht niet, gezien zijn reactie.

Brad Lackey en Ivan Van Den Broeck

Supercross in Bologna

Ivan en Eric waren na het GP-seizoen uitgenodigd om er de Supercross van Bologna mee te rijden. Er viel op die manier wel wat geld te verdienen en dus waren de twee Belgen naar het noorden van Italië afgereisd om er mee te doen aan de race. Beiden zaten in een hotel in de buurt. Ze hadden een klein Fiatje gehuurd om heen en weer het circuit te rijden. Tijdens de trainingen had Geboers echter een kleine crash waardoor hij zijn linker duim brak. Zijn hand werd in het gips gestoken, van meedoen aan de stadioncross was geen sprake meer.

Op weg naar het stadion van Bologna zat Ivan nu verplicht aan het stuur van de kleine Fiat met op de passagierszetel The Kid. Op de spekgladde kasseien trok Eric plots voor de gein aan de handrem van de auto. De Fiat maakte grofweg vier donuts om uiteindelijk tot stilstand te komen tegen de borduur van de rand van de weg. Geboers had de grapjas willen uithangen door Ivan te laten schrikken met het maneuver maar was vergeten dat hij het knopje van de handrem niet meer kon indrukken door de gips aan zijn linkerhand. Het resultaat was dus een vierdubbele pirouette in de straten van Bologna. Ivan Van Den Broeck was toen zo verbouwereerd dat hij The Kid toeriep: “Hey, kleine, als ge dat nog eens probeert sla ik op uw bakkes”. Eric Geboers daarop met een brede grijns: “Nu waart ge toch verschoten hè Ivan”.

Lees hier het volledige interview op MXVintage.