X

Boze Amandine Verstappen hekelt kalenderbeleid van de FFM

Gisteren deed onze landgenote Amandine Verstappen een niet mis te verstane reactie op de Franse motorsport federatie FFM. Blijkt dat de eerste wedstrijden en de finale van zowel het WMX-wereldkampioenschap als het Frans kampioenschap samenvallen.

Amandine Verstappen: “Ik wil de mensen die verantwoordelijk zijn voor de FFM-kalenders een hart onder de riem steken! Hoe is het mogelijk om twee evenementen van het wereldkampioenschap tegelijk met twee evenementen van het Franse kampioenschap te plaatsen WANNEER de kalender van het wereldkampioenschap ruim voor de FFM wordt vrijgegeven, dus vertel me niet dat het niet mogelijk was zich aan te passen!

In het wereldkampioenschap hebben we zes evenementen in een jaar, dus vertel me niet dat het niet mogelijk is om je aan te passen, ook al val ik in herhaling! Dertien belangrijke weekends over 365 dagen en we slagen er nog steeds in om wedstrijden op hetzelfde tijdstip te laten plaatsvinden. En als ik om uitleg vraag krijg ik te horen “JE MOET EEN KEUZE MAKEN AMANDINE”.

Ik spreek voor mezelf maar ook voor de andere meisjes die het Europees kampioenschap voor vrouwen doen en die drie evenementen hebben die tegelijk vallen met het Frans kampioenschap voor vrouwen vind ik dit ontoelaatbaar! De twee evenementen zijn de opening en de finale van de Wereld- en Franse kampioenschappen! Wat moet ik doen? En de overdracht van punten is niet eens zeker! 😤 We willen de vrouwensport laten evolueren, maar het is niet zo dat we het zullen laten evolueren. Ondertussen zie ik je in Le Touquet.”