X

EnduroGP: Andrea Verona schuift op naar Enduro2

Andrea Verona, die nooit op zijn lauweren wil rusten, heeft besloten het in 2023 over een andere boeg te gooien en deel te nemen aan de Enduro2-categorie om zijn EnduroGP-wereldtitel te verdedigen. De jonge Italiaan zal daarom dit seizoen op een GasGas EC 350F rijden in de Enduro World.

“Ik kijk echt uit naar het seizoen 2023”, zegt de GasGas-functionaris. “Ik wilde mezelf al een tijdje opnieuw uitdagen en overstappen naar de Enduro2-klasse en nadat ik vorig jaar de E1- en EnduroGP-klasse heb gewonnen, is dit de perfecte gelegenheid. Ik heb een heel goed gevoel bij het GaSGaS Factory Racing-team – we geven elke race 100% om de beste te zijn en dat is een van de redenen waarom ik heb besloten om nog twee jaar bij het team te blijven.”

“De motoren zijn geweldig, de EC 250F bracht me duidelijk naar twee E1-titels en de EnduroGP-wereldtitel, en ik denk dat de EC 350F me ook perfect zal liggen. Mijn doelstellingen voor het seizoen 2023 zijn om mijn snelheid in alle omstandigheden te verbeteren en te proberen nog meer wedstrijddagen te winnen dan vorig jaar. Het hoofddoel is natuurlijk weer de EnduroGP-titel te winnen”, legt Andrea Verona uit.