X

6D Helmets viert 10de verjaardag van de verkoop

6D Helmets kondigt met trots de tiende verjaardag van de verkoop aan. Het bedrijf werd in 2013 opgestart door de ‘crash heard ’round the world’, waarbij Zach Bell spectaculair door de lucht van Dallas vloog, en heeft een veelheid aan prestaties en hoogtepunten bereikt. Van baanbrekend werk binnen de Head Health Challenge III van de NFL, tot het veranderen van de manier waarop de industrie en consumenten naar helmen kijken, tot de trouwe klanten die het merk hebben omarmd.

Het bedrijf heeft ook verkoopsuccessen en een aanzienlijke groei gekend, waardoor er voortdurend in O&O en nieuwe helmen kan worden geïnvesteerd. Vandaag de dag zijn 6D helmen verkrijgbaar in de meeste markten over de hele wereld, en zullen ze toegankelijker worden in Noord-Amerika met nieuwe distributiepartners Parts Unlimited en Parts Canada.

6D Helmen werd 12 jaar geleden opgericht door de medeoprichters Bob Weber en Robert Reisinger. In het besef dat de helmtechnologie in vele decennia geen wezenlijke vooruitgang had geboekt, begonnen de twee met de ontwikkeling van een zwevend voeringssysteem om zowel hoekige als lineaire versnellingskrachten binnen de helm beter aan te pakken. Na 2 jaar van agressief ontwikkelen, testen en evalueren, vestigde 6D de nieuwe gouden standaard met de introductie van hun baanbrekende ATR-1 off-road motorhelm in 2013.

De revolutionaire Omni-Directional Suspension™-technologie (ODS) van de ATR-1 verbeterde het vermogen van de helm om de impactkrachten te verminderen en de rijder beter te beschermen tijdens een ongeval. ODS zorgt voor een aanzienlijk betere lineaire en hoekige reductie van de versnellingskracht over een breder energiebereik dan traditionele helmontwerpen.

6D is de helmtechnologie en de veiligheid van de rijder blijven stimuleren en heeft in de afgelopen 10 jaar 7 revolutionaire helmen uitgebracht, allemaal met ODSTM-technologie. Andere hoogtepunten zijn het winnen van meerdere titels in Supercross, Motocross, Superbike, Baggers, X-Games, Nitro Games en andere races van wereldklasse op zowel professioneel als amateurniveau.

De grootste prestatie kwam echter in 2017 toen werd aangekondigd dat 6D Helmets en laboratoriumpartner Dynamic Research Inc. de hoofdprijswinnaar waren van de Head Health Challenge III Competition van de NFL, waarmee de prestaties en de waarde van het gepatenteerde Omni-Directional Suspension™-systeem verder werden gevalideerd. ODS wordt wereldwijd beschermd door 7 internationale patenten met bijkomende lopende aanvragen.

“6D is trots op zijn tienjarige track record van groei en succes terwijl het de markt betere, veiligere helmen levert,” zei Bob Weber, 6D’s CEO en medeoprichter, “Tegelijkertijd zijn we altijd gericht op de toekomst en blijven we onszelf uitdagen om onze technologie te verbeteren en de veiligheid van rijders verder te verbeteren.”

Om te vieren dat we een nieuw decennium van verkoop ingaan, heeft 6D een nieuw speciaal “10 years of safety”-logo uitgebracht, evenals een hoogtepuntvideo waarin enkele van de vele prestaties en mijlpalen van het bedrijf worden samengevat.

OVER 6D HELMETS: 6D Helmets LLC is toegewijd aan het meedogenloze streven naar bescherming van de hersenen. 6D’s gepatenteerde Omni-Directional Suspension™ (ODS) technologie biedt bescherming die door geen enkel ander helmontwerp wordt geëvenaard. 6D Helmets, opgericht in 2011, is de leider op het gebied van veiligheidstechnologie voor zowel motor- als fietshelmen. ODS™ is exclusief verkrijgbaar in 6D Helmen. www.6Dhelmets.com