X

Dijbeenbreuk voor Tim Gajser

De nare crash die Tim Gajser gisteren maakte in Arco di Trento heeft grote gevolgen. Vanochtend kwam er een persbericht van HRC Honda met de mededeling dat hij zijn rechterdijbeen heeft gebroken bij de val.

Dat betekent dat de vijfvoudige wereldkampioen zijn wereldtitel niet zal kunnen verdedigen want over drie weken start het MXGP-seizoen in Argentinië. Zie hier het persbericht van HRC Honda:

“Tim Gajser van Team HRC is in de tweede manche van het Italiaans internationaal kampioenschap in Arco di Trento ten val gekomen. Hij kwam zwaar ten val na een grote sprong en moest door medici van de baan worden gehaald.

Na een volledige controle in het ziekenhuis werd ontdekt dat Gajser zijn rechterdijbeen had gebroken en zal nu een operatie ondergaan om de blessure te herstellen. Zodra die operatie heeft plaatsgevonden, zal het gemakkelijker zijn om een tijdschema te bepalen voor zijn terugkeer, maar op dit moment wensen we Tiga veel succes met zijn operatie en hopen we dat hij snel weer helemaal gezond is.

Gajser was net tweede geworden in de eerste manche op het circuit van Trentino en gebruikte de Italiaanse serie als opwarmertje voor het begin van het wereldkampioenschap MXGP 2023, waar hij zou proberen zijn vijfde wereldtitel, die hij in 2022 won, te verdedigen.”