X

Dutch MX Season Opener op 5 maart in Lierop

Na een winter met nauwelijks motorcrosswedstrijden geeft MAC Lierop op zondag 5 maart de definitieve aftrap van het Nederlandse motorcross seizoen voor 2023. Het legendarische circuit “De Herselse Bossen” vormt het decor van de Dutch MX Season Opener met een ijzersterk deelnemersveld.

Deze Warm Up wedstrijd is voor zowel de Grand Prix, EMX en ONK-rijders 85-125-250-500cc een perfecte gelegenheid om nog wat extra wedstrijdritme op te doen voordat hun competitie begint, de Lieropse seizoensopener vindt namelijk plaats een week voor de eerste Grand Prix in Argentinië en twee weken voor de start van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.

Er zijn in Brabant nauwelijks tot geen wedstrijden meer waarbij we de Nederlandse top crossers aan het werk kunnen zien. Door deze wedstrijd is dit wel het geval.

In de 85cc klasse staan onder meer Jarne Bervoets en Dean Gregoire aan de start. Bervoets doet een laatste jaar op de 85cc machine want volgend jaar stapt hij over op een grotere cilinderinhoud. Ook is er een sterk deelnemersveld bij de dames met Shana van der Vlist, Lotte van Drunen, Jenitty van der Beek, Lynn Valk (vice wereldkampioene) en Danee Gelissen aan het starthek.

Ook Amandine Verstappen en de Duitse Larissa Papenmeier gaan het zware zand van Lierop trotseren. De 125cc klasse wordt dan weer vertegenwoordigt door o.a. Gyan Doensen en Jayson van Drunen.

De MX2 klasse zal in Lierop zeker voor vuurwerk gaan zorgen met namen als Jago Geerts, Rick Elzinga, Thibault Benistant, Kay de Wolf en Roan van de Moosdijk. Met Kay Karssemakers, Cas Valk, Ivano van Erp, Andrea Bonacorsi, Karlis Alberts Reisulis en de Brit Joel Rizzi uit het Riley Racing Yamaha team heeft de MX2 klasse een ijzersterke samenstelling in Lierop.

In de 500cc klasse staan er grote kanonnen aan de start. Wat dacht van Jorge Prado, Calvin Vlaanderen, Romain Febvre, Mitch Evans, Harri Kullas, Adam Sterry, Davy Pootjes en Micha Boy de Waal? Maar ook de snelle Belg Brent Van Doninck  zal aan het starthek verschijnen. Andere straffe namen zijn Max Nagl, Henry Jacobi, Marcel Conijn, Twan van Essen, Kjell Verbruggen, Pauls Jonass, Brian Bogers, Sven van der Mierden, Micha Boy de Waal en Freek van der Vlist.

KTM Nederland zal bovendien opnieuw demonstraties verzorgen met hun E-Mini’s voor kinderen van 5 tot 10 jaar (afhankelijk van lengte/gewicht) die graag eens op een motor stappen. Tussen 11.00 uur tot 15.00 worden zij hier door een professionele gecertificeerde trainer ontvangen om op een speciaal daarvoor geprepareerd circuit met E-mini bikes hun testrondjes te maken. Gratis aanmelden kan ter plaatsen bij de trainers van KTM, waar voor kleding, helm en laarzen wordt gezorgd.

De Dutch MX Season Opener in Lierop kost voor volwassenen vanaf 18 jaar € 25,00. Jongeren van 13 t/m 17 jaar betalen € 12,50. Voor kinderen t/m 12 jaar is het evenement vrij toegankelijk. De kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar.

Foto’s: MAC Lierop