X

SuperEnduro: Billy Bolt blijft winnen

Na de wedstrijden in Polen en Duitsland wint Billy Bolt nu ook in Hongarije. Daar zagen afgelopen weekend 12.000 toeschouwers hoe hij de nieuwe referentie werd binnen de sport. 

In Boedapest won Bolt de drie finales. Zijn overwinningen kwamen niet uit de lucht vallen, althans niet in de eerste twee ronden. In de eerste heeft hij een achterstand, maar hij weet al na drie ronden de leiding te nemen. Hij weet Dominik Ozslowsky, Cody Webb en Jonny Walker van zich af te schudden. In de tweede finale en met de omgekeerde grid weet Bolt snel te ontsnappen aan de valstrikken van de matrix van de eerste sector. Hij neemt tijdelijk de leiding. Dan maakt hij een klein foutje waardoor Walker en Webb opnieuw in het voordeel zijn. Bolt heeft opnieuw het laatste woord. In de laatste ronde neemt hij afstand om ruim voor Webb en Walker te winnen.

In de WK-stand bevestigt Bolt dat de rode plaat stevig op zijn Husqvarna staat! Met 26 punten voorsprong op zijn landgenoot en 60 op de Sherco-rijder kan hij de tweede helft van het seizoen met een gerust hart tegemoet zien. De volgende race is op 2 maart in Jeruzalem.

Tussenstand

1. Billy BOLT 184 pts; 2. Jonny WALKER 158 pts; 3. Cody WEBB 124 pts; 4. Taddy BLAZUSIAK 105 pts; 5. Cooper ABBOTT 90 pts