X

De VMCF start dit weekend in Ninove

Het nieuwe seizoen is reeds van start gegaan bij enkele andere federaties, nu zondag gaat ook VMCF van start met zijn eerste wedstrijd te Ninove. Daar we deze week de kaap van reeds 400 volledig in orde gezette vergunningen bereiken, beloofd dit nu reeds een succes te worden.

Dit weekend trekt ook de Vlaamse Motorcross Federatie VMCF haar seizoen op gang met de wedstrijd in Outer-Ninove. Op zaterdag 25 maart zijn er vrije trainingen voor iedereen, zelfs voor oldtimers en pitbikes. Zondag 26 maart staat dan het volledige VMCF-programma op het menu. Ook zijn de vrijetijdsrijders en recreanten welkom.

Zoals vele onder jullie weten is verjonging in het bestuur gekomen met Ivo Peeters als onze nieuwe voorzitter, Els Bamps die het secretariaat voor haar rekening neemt, Eric Rotté blijft de penningmeester en Alain Hoolants doet een stap terug en is ere-voorzitter geworden.

Ook is er in de winter een sportcommissie opgericht die onder leiding staat van Ingrid Coeckaerts. Zij krijgt de hulp hiervoor van Luc Defraine, Bruno Van Eyck, Andy Francis en Frank Desmet. Zij gaan het bestuur ter hulp staan op allerhande gebieden. Zitten de piloten in hun juiste reeks naar de hand van hun kunnen, moet een piloot een sanctie opgelegd worden? Toezicht houden dat er geen pitbikes en E-bikes langs het parcours en op de parking rijden, word de milieumat wel gebruikt?  Ook een geluidsmeter werd aangekocht en gaat moeten gecontroleerd worden.
Ook gaat er streng gekeken worden of iedereen de regels van de vlaggen wel naleeft.

Daar we dit jaar wat problemen ondervinden met de post, onder andere zendingen die 2 weken onderweg zijn, zijn de licentiepasjes die in de 2de helft van vorige week zijn aangemaakt niet meer verstuurd, deze kunnen dan ook tijdens de inschrijvingen afgehaald worden.

Is uw vergunning nog niet in orde? Mail ze nog zo snel mogelijk door in PDF naar het secretariaat : vmcf.vzw@gmail.com en doe uw betaling nog vandaag, dit om in het weekend een lange wachtrij te vermijden. Een vergunning is pas volledig in orde wanneer we zowel de volledig ingevulde documenten als de betaling hebben ontvangen.

Tip: Kijk uw transponder tijdig na! Is hij voldoende opgeladen? Is uw abonnement opnieuw geactiveerd?

Foto’s: Tom Thibô, Carolien Kenis en archief