X

Denicol Lubricants ondersteunt twee topteams

Het WK motorcross verkast dit weekend naar Sardinië voor de tweede Grand Prix van het seizoen 2023. Denicol Lubricants, een vaste waarde uit eigen land, is dit jaar de partner van twee topteams: Het Standing Construct Honda MXGP Team en het JM Honda Racing Team.

De Belgische smeermiddelenfabrikant uit Ranst heeft een flinke staat van dienst. Over de jaren heen groeide Denicol uit tot een belangrijke producent van kwalitatief hoogstaande oliën, zowel nationaal als door de export van zijn producten naar Europese landen. Denicol heeft een ruim productgamma voor motoren, fietsen, landbouw, industrie en de auto- en vrachtwagensector. Het Belgisch oliemerk is reeds lang, sterk en succesvol vertegenwoordigd in de motorcross.

Het gamma van Denicol is erg breed maar in de motorcross zijn de bekende SYN100 tweetaktolie en de SUB-ZERO koelvloeistof hoogvliegers in de verkoop. Het is Robin Vermeiren die sinds 2015 manager is van het bedrijf. Robin laat een nieuwe, frisse wind door de firma waaien door een moderne en vernieuwende aanpak toe te voegen aan de bestaande kennis en knowhow.

Hij was reeds jaren trouwe klant bij Denicol met zijn eigen zaak in onderhoud en herstelling van graafmachines en heftrucks. Robin kende Denicol en zijn motoroliën ook al meer dan 20 jaar door zijn motocrosscarrière. In de prijzenkast van Denicol pronken verschillende wereldtitels van o.a. met Jacky Martens, Joël Smets, Tony Cairoli, Kristers Sergis, Clément Desalle, Jordi Tixier en Pauls Jonass en dit zowel in de verschillende individuele klassen als in de sidecarcross met Etienne Bax en Nicolas Musset.

Standing Construct Honda MXGP Team

Door zijn steun aan twee MXGP-teams krijgt Denicol ook zichtbaarheid in het buitenland. Het Standing Construct Honda MXGP Team van Tim Mathijs pakt dit jaar uit met Pauls Jonass en Brian Bogers. Jonass werd in 2017 wereldkampioen in de MX2 en gaat dit jaar van start op een Honda CRF450 voor het team uit Geel. Ook de Nederlander Brian Bogers kijkt uit naar een nieuw jaar in de MXGP-klasse. Hij werd vorig jaar zesde in het WK en hoopt nog beter te kunnen doen in 2023.

JM Honda Racing Team

Het JM Honda Racing Team van Jacky Martens wordt dit jaar bevolkt door Brent Van Doninck en Camden McLellan. Van Doninck reed zich in de laatste GP’s van 2022 flink in de kijker en krijgt van dit team een topmotor onder de bips geschoven. Het is bovendien een team uit eigen gouw en dat is altijd een voordeel. De Zuid-Afrikaan Camden McLellan is afgelopen winter ingelijfd door Jacky Martens om deel te nemen in de MX2. De getalenteerde motorcrosser eindigde vorig jaar als vierde in het EMX250 kampioenschap en stond twee keer op het podium. Binnen de structuur van JM Honda Racing gaat McLellan ervoor om de volgende stap in de MX2 klasse goed te kunnen zetten. Hij raakte twee weken geleden geblesseerd in Argentinië en werkt aan een comeback.

Denicol website: denicol.com
Denicol op Facebook: https://www.facebook.com/denicolmotoroils.nv