X

Jarne Bervoets op eenzame hoogte in Lierop

Een bijzonder sterke Jarne Bervoets heeft tijdens de KNMV Dutch MX Opener op het circuit van Lierop de 85cc-klasse gewonnen. De 13-jarige Belg wist beide manches in de eerste ronde de leiding naar zich toe te trekken en deze gaf hij niet meer uit handen. Sterker nog beide manches wist hij de concurrentie vroegtijdig op achterstand te zetten en de wedstrijden te controleren. Dani Heitink (4-2) en Dean Gregoire (3-3) stonden naast Bervoets op het podium bij MAC Lierop.

Heel veel paar ogen zijn gericht op het starthek van Lierop voor de eerste manche van de dag. Het publiek is het “Circuit De Herselse Bossen” nog zeker niet vergeten! Dex van den Broek lijkt de leiding te nemen maar Dex Kooiker glipt binnendoor en vliegt als eerste over de grote tafelberg. Het gaat er direct heftig aan toe en in dat gevecht werkt Bervoets zich naar de leiding. Viktor Leppala volgt op een tweede plaats maar Fin moet even later plaats maken voor Gregoire. Die kijkt dan al tegen een ruime achterstand op de leider aan. Na tien minuten wedstrijd gaat Gregoire in de fout na de tafelberg waardoor Heitink de tweede plaats overneemt. Leppala weet vier ronden voor de finish de tweede plaats terug in handen te krijgen. In de laatste ronden weet Gregoire zich nog voorbij te werken aan Heitink. De crosser uit Geldrop wordt derde voor Heitink en Van den Broek.

De tweede manche van de dag neemt Moritz Ernecker de beste start maar de GasGas-rijder ziet Bervoets, Van den Broek en Heitink in de bossen passeren. Ook nu is er niemand opgewassen tegen leider Bervoets die zich snel los werkt van de achtervolgers. Van den Broek mag even de tweede plaats in handen houden maar Heitink neemt in de tweede ronden de tweede plaats over. Leider Bervoets heeft dan al ruim vijf seconden voorsprong en de EHR KTM-rijder wint met 35 seconden voorsprong. De eveneens 13-jarige Heitink komt als tweede over de finish voor Gregoire. De Alpinestars-geklede crosser heeft een slechte start gehad mij hij vecht als een leeuwin voor haar welpen. De Voss KTM Racing-rijder weet in de laatste ronde de derde plaats af te pakken van Van den Broek. De 12-jarige crosser uit Deurne komt als vierde over de finish voor de Fin Leppala.

De KNMV Dutch Masters of Motocross beginnen over twee weken. De eerste wedstrijd in de serie van drie zal op 19 maart worden verreden op het circuit van Harfsen. Later in het seizoen volgen nog de wedstrijden in Markelo en Oldebroek.

Uitslagen Internationale Dutch MX Opener 85cc, Lierop, NL:
1e manche
1. Jarne Bervoets B KTM
2. Viktor Leppala SF KTM
3. Dean Gregoire NL KTM
4. Dani Heitink NL Husqvarna
5. Dex van den Broek NL KTM

2e manche
1. Jarne Bervoets B KTM
2. Dani Heitink NL Husqvarna
3. Dean Gregoire NL KTM
4. Dex van den Broek NL KTM
5. Viktor Leppala SF KTM

Dagklassement 85cc:
1. Jarne Bervoets B KTM 1-1
2. Dani Heitink NL Husqvarna 4-2
3. Dean Gregoire NL KTM 3-3
4. Viktor Leppala SF KTM 2-5
5. Dex van den Broek NL KTM 5-4

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie