X

Kwalificatie GP Sidecars Spanje: Vanluchene en Wilkinson winnen. Bax via last change naar de zondag!

Wilkinson/Millard (A) en Vanluchene/Musset (B) hebben beide hun kwalificatie heat gewonnen. Verhaal van de dag was echter de gebroken balhoofd-as van team Bax die zich daardoor ternauwernood wisten te kwalificeren.

In Groep A was er kopstart voor Wilkinson/Millard en die gaven zij niet weer weg. Ook niet aan de aandringende Keuben/Rietman die op de tweede plek stevig op kwamen zetten halverwege de race. Bax/Cermak reden ook in de A-groep en hadden een wat mindere start maar vochten hun weg naar voren totdat de machine van Bax/Cermak hard een stalen hek in vloog! Tijdens het neerkomen van het zijspan bij een sprong een afdaling in brak spontaan de as in het balhoofd waarna het zijspan als een stuiterbal zijn eigen leven ging leiden. Zowel Bax als Cermak hadden geen serieuze verwondingen opgelopen wat een wonder mag worden genoemd na de harde crash. Uiteindelijk leverde team Bax een topjob en stond het zijspan klaar voor de lastchange training. Hierin wist men, toch wat onwennig rijdend, een tweede tijd zetten en dat was genoeg voor kwalificatie.

In de B-groep was Vanluchene iedereen de baas. Hermans/Van den Boogaart kwamen na een mooi potje knokken de broertjes Lielbardis voorbij voor de tweede plek maar konden Vanluchene/Musset nooit meer bedreigen.

Kops/De Laat kwalificeerde zich als enige team uit de Benelux niet. Men is 2e reserve geworden. Bakkenist Lars de Laat heeft last van zijn enkel na een harde landing en meer dan dit resultaat was zodoende helaas niet mogelijk

Uitslagen kwalificatie GP Zijspancross Spanje