X

Amerikaanse Arenacross specialist Josh Demuth (38) overleden

Gisteren vernomen we het droevige nieuws dat viervoudig AMA Arenacross kampioen en 2007 King of Dortmund Josh Demuth op 38 jarige leeftijd is overleden. De Amerikaan was vooral bekend voor zijn all-out manier van rijden en was dan ook een graag geziene piloot bij het publiek.

De afgelopen jaren liepen niet over rozen voor Demuth, terwijl hij in 2012 stopte met zijn actieve carrière, brak hij tijdens enduro tocht met vrienden in 2013 beide beenderen zijn onderbeen. Deze breuken zouden uiteindelijk gaan infecteren wat resulteerde tot een amputatie van zijn onderbeen tot boven de knie. Wat nu de exacte doodsoorzaak is, is ons niet bekend.

Dat Josh Demuth een echte specialist was in de kleinere zalen liet hij zien tijdens de US Open Supercross in 2007 waarin hij over beide dagen derde overall eindigde, zijn beste resultaat in het supercross was een vierde plaats in 1999 in de 125cc East Coast wedstrijd in Indianapolis, in de zwaardere 250/450 klasse scoorde hij ook meermaals een top tien met als uitschieter de 6de plaats in Las Vegas in 2003. Dit tussen iconische namen als; Chad Reed, Ricky Carmichael, Ernesto Fonseca, Tim Ferry, Nick Wey, Larry Ward en Heath Vos.

We wensen familie en vrienden enorm veel sterkte bij dit verlies.
Foto: Simon Cudby