X

Janis Reisulis een klasse apart in Markelo

Weer een perfecte dag voor Janis Reisulis, de regerend KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc heeft ook de tweede wedstrijd van de serie gewonnen. De Yamaha-rijder won beide manches in Markelo ondanks een schuiver in de eerste manche. Kasimir Hindersson (4-2) werd opnieuw tweede voor Maximilian Werner (3-3) die vorige week in Arco di Trento op het EMX125 podium stond.

1e manche
In de trainingen is Reisulis het snelste maar de sprint naar de eerste bocht wordt gewonnen door Gyan Doensen. De Limburger (foto) neemt de leiding voor Werner, Reisulis, Roan Tolsma en Douwe Vanmechgelen. Deze laatste twee komen met meer snelheid uit de eerste bocht en verdringen de leider in de tussenstand terug naar de vijfde plaats. In de eerste ronde komt Reisulis terug naar de derde plaats maar bij het uitkomen van de laatste bocht gaat hij onderuit. De Yamaha-rijder zakt vervolgers terug naar de zesde plaats maar daarna komt het beest boven. Doensen en Werner nemen afstand van de achtervolgers maar met nog ruim vijf minuten op de klok is Reisulis terug aan de leiding. Doensen heeft Werner achter zich gelaten en de WZ Racing-rijder wordt knap tweede voor de Duitser. Kasimir Hindersson en Tolsma knokken om de vierde plaats en de tieners maken het elkaar lastig. Dit zorgt ervoor dat Damien Knuiman in de slotfase nog de aansluiting vindt maar het drietal wisselt niet meer van positie.

2e manche
De reactie aan het starthek is niet heel goed maar het is toch Doensen die als eerste de eerste bocht in duikt. Reisulis volgt voor Tolsma en Knuiman die hun duel uit de eerste manche direct voortzetten. Ben Algamor maakt de top vijf compleet maar hij wordt snel naar het achterveld verdrongen. In de eerste ronde neemt Reisulis de leiding over en deze geeft hij vervolgens niet meer uit handen. Doensen kan de eerste helft van de wedstrijd de tweede plaats vasthouden maar achter hem komt een groep rijders steeds dichter bij. Tolsma, Hindersson, Werner en Knuiman willen niet voor elkaar onder doen en dat zorgt voor mooie acties. De Fin Hindersson weet zich voorbij Tolsma te werken om halverwege de wedstrijd de tweede plaats over te nemen. Even later neemt Werner de derde plaats over van Doensen maar deze blijft knokken tot aan de finishvlag. De 15-jarige crosser moet echter genoegen nemen met de vierde plaats en daarmee blijft hij tot zijn teleurstelling nipt naast het dagpodium. Knuiman maakt de top vijf deze tweede manche bij ‘MC Ons Genoegen’ compleet.

Volgende keer:
De laatste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross wordt verreden op tweede Pinksterdag. De nieuwe kampioenen worden dus op 29 mei bekend op het circuit van Oldebroek.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc, Markelo, NL:
1e manche
1. Janis Reisulis Let Yamaha
2. Gyan Doensen NL KTM
3. Maximilian Werner D Fantic
4. Kasimir Hindersson SF KTM
5. Roan Tolsma NL Husqvarna

2e manche
1. Janis Reisulis Let Yamaha
2. Kasimir Hindersson SF KTM
3. Maximilian Werner D Fantic
4. Gyan Doensen NL KTM
5. Damien Knuiman NL KTM

Dagklassement 125cc:
1. Janis Reisulis Let Yamaha 1-1
2. Kasimir Hindersson SF KTM 4-2
3. Maximilian Werner D Fantic 3-3
4. Gyan Doensen NL KTM 2-4
5. Damien Knuiman NL KTM 6-5

Tussenstand 125cc:
1. Janis Reisulis Let Yamaha 100
2. Kasimir Hindersson SF KTM 82
3. Gyan Doensen NL KTM 72
4. Damien Knuiman NL KTM 71
5. Roan Tolsma NL Husqvarna 62

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie