X

Liam Everts over zijn podium in Arco di Trento

In Arco di Trento zagen we dit jaar voor het eerst een Liam Everts die een geweldig ritme aanhield tijdens de twee manches. De zo cruciale triple, bovenaan het circuit, werd nog niet volledig genomen op zaterdag maar op zondag knalde Liam elke ronde volgas de lange drievoudige schans over. Hij liet weerbaarheid zien en hield een nochtans felle Kay de Wolf achter zich in reeks twee.

Dat de familie Everts in de wolken is met de prestatie hoeft geen betoog. Vader Harry postte een foto op social media van “contentement” (zie hieronder). Ook teammanager Antonio Cairoli (foto intro) was meer dan gelukkig en kwam zowel Liam Everts als winnaar Andrea Adamo feliciteren direct na de finish van de tweede manche.

Liam Everts: “Heel gaaf. De tweede manche was veel beter dan de eerste en ik had veel plezier. Mijn eerste podium: Ik had niet verwacht dat het tijdens deze GP zou gebeuren. Ik had twee geweldige starts, maar in de eerste manche werd ik wakker geschud door Andrea! Mijn overgang naar het team en de motor gaat goed. Ik ben blij. 32 jaar geleden behaalde mijn vader zijn eerste podium in de GP van Arco di Trento… Vandaag is het mijn beurt! Met twee 3e plaatsen eindigde ik als 2e algemeen.”