X

Bij Royal Enfield kan je een cursus Flat Track volgen

Royal Enfield start met de Flat Track Academy in de Benelux, een “slide school” met een aanpaste FT411 motor van het merk.  De Flat Track Academy is ontworpen om plezierig en toegankelijk te zijn, perfect in lijn met Royal Enfield’s eigen mantra van plezier en inclusiviteit, en ondersteunt onze missie om zoveel mogelijk mensen te laten rijden.

We geloven dat het partnerschap alles omvat wat we als merk waarderen. De combinatie van Slide School en de speciaal gebouwde FT411-motorfietsen op basis van de Himalayan is het ideale platform van waaruit elke enthousiaste rijder kan starten met racen op vlakke banen, of gewoon zijn rijvaardigheid kan aanscherpen of een betere allround rijder kan worden. De Flat Track Academy is de nieuwste ervaringspartner die wordt toegevoegd aan het partnerprogramma van Royal Enfield als aanvulling op de reeds succesvolle scholen in de VS en India.

Maikel Dijkstra: “Het is een groot genoegen om samen te werken met Royal Enfield voor 2023 en daarna. Om deel uit te maken van het 650-raceprogramma en samen te werken met Royal Enfield is geweldig. Het pakket zit echt goed in elkaar, ik heb er zin in. Op de Motorbeurs hebben we al heel veel mensen kennis kunnen laten maken met Flat Track, tijdens de korte clinics. De Slide school is zo’n geweldig initiatief, het helpt om de sport van Flat Track op een eerlijke, leuke manier te promoten waar iedereen van kan genieten. Als liefhebber van de sport ben ik persoonlijk heel enthousiast om Flat Tack te helpen introduceren bij meer mensen in de Benelux, Frankrijk en verder in Europa.”

Over Royal Enfield

Royal Enfield, het oudste motormerk dat continu in productie is, maakt sinds 1901 prachtig vervaardigde motorfietsen. Vanuit de Britse roots werd in 1955 een fabriek opgericht in Madras, een steunpunt van waaruit Royal Enfield de groei van India’s middelgrote tweewieler leidde. Royal Enfield’s zijn boeiend, ongecompliceerd, toegankelijk en leuk om te rijden; een voertuig voor verkenning en zelfexpressie. Het is een benadering die het merk ‘Pure Motorcycling’ noemt.

De premium line-up van Royal Enfield omvat de recent gelanceerde, stijlvolle nieuwe HNTR 350, de tijdloze Classic 350, de Meteor 350 cruiser, de 650 parallel twin motorfietsen – Interceptor en Continental GT en Super Meteor 650, de adventure motorfietsen – Himalayan adventure tourer en de Scram 411 ADV Crossover. De rijders en gepassioneerde gemeenschap worden gekoesterd met een rijke overvloed aan evenementen op lokaal, regionaal en internationaal niveau. Het meest opvallend zijn Rider Mania, een jaarlijkse bijeenkomst van duizenden Royal Enfield-enthousiastelingen in Goa, en Himalayan Odyssey, een jaarlijkse pelgrimstocht over enkele van de moeilijkste terreinen en de hoogste bergpassen.

Royal Enfield, een divisie van Eicher Motors Limited, heeft meer dan 2100 dealers in alle grote steden en dorpen in India en bijna 850 dealers in meer dan 60 landen over de hele wereld. Royal Enfield heeft ook twee technische centra van wereldklasse, in Bruntingthorpe, VK, en in Chennai, India. De twee ultramoderne productiefaciliteiten van het bedrijf bevinden zich in Oragadam en Vallam Vadagal, in de buurt van Chennai. Over de hele wereld heeft Royal Enfield drie moderne CKD-assemblagefaciliteiten in Thailand, Argentinië en Colombia. Met meer dan 37% CAGR in de afgelopen 5 jaar en verkopen op internationale markten die in 2021-2022 met 108% zijn gestegen, is Royal Enfield de leider op de wereldwijde markt voor middelgrote motorfietsen.