X

De Bell Moto 9-S Banshee is de nieuwste helm met Flex-technologie

Bell breidt haar assortiment ECE 22.06-goedgekeurde modellen uit voor het voorjaar van 2023, waaronder de Moto-9s met Flex-technologie. Het Banshee ontwerp wordt toegevoegd aan het aantal versies dat nu verkrijgbaar is.

De Moto-9S behoudt de Flex-technologie die is ontworpen om energie lineair te absorberen, maar vooral tijdens rotatie van het hoofd bij botsingen van lage, gemiddelde en hoge snelheid. Technisch gezien bestaat de Flex pad uit drie lagen, de eerste onder de schaal in EPS (Expanded Polystyrene) voor impacts met hoge snelheid, de tweede in EPP (Expanded Polypropylene) voor impacts met gemiddelde snelheid en de laatste rode laag in EPO (Expanded Polyolefin) voor impacts met lage snelheid. Een absorptiezone tussen de lagen van de pad vermindert de energieoverdracht die gepaard gaat met hoofdrotatie bij niet-lineaire impacts.

Over Bell
Of het nu gaat om autoracen, motorrijden of wielrennen, BELL staat synoniem voor prestaties en veiligheid. Opgericht in 1954 en sindsdien alom bewezen, hebben het merk en zijn producten de bewondering, het vertrouwen en de loyaliteit van kampioenen en amateur racers over de hele wereld verdiend. De oprichter van BELL, Roy Richter, heeft zijn leven lang de grenzen van het mogelijke opgezocht – en zijn grenzeloze visie is al bijna 60 jaar de leidraad van Bell.



Het merk is nu eigendom van de Amerikaanse groep Vista Outdoor. Voor verschillende generaties piloten zijn de helmen van BELL een klasse apart, een iconisch merk met een rijke geschiedenis en talloze overwinningen die hebben bijgedragen aan een onmetelijke lijst van prestaties. Het legendarische merk, in de jaren 50 opgericht door Roy Richter in Californië, wordt opgenomen in de catalogus van de Europese distributeur BIHR.

Technische specificaties
Schaal in vezels, 3 schaalmaten.
Flex-technologie om resterende impactenergie op te vangen.
EPS-voering, 2 maten voor alle maten.
Eigen ventilatiesysteem: Velocity Flow Ventilation™, voor maximale luchtcirculatie.
Verstelbaar vizier, geregistreerd systeem: Flying Bridge Visor, met ventilatiekanalen.
Grote ruimte voor integratie van offroadmaskers/brillen.
Binnenschuim met exclusief MagnaFusion™ veiligheidssysteem.
Snelle ontsluiting in geval van nood.
X-Static® XT2 Silver interieur in antibacteriële behandelde stof, verwijderbaar en wasbaar.
Snelle, veilige dubbel-D kinbandsluiting.
Gewicht: 1450 g (+/- 50 g) in maat M.
Helm met 5 jaar garantie, voldoet aan de DOT- en ECE 22.06-normen.

Maten: S tot XL
Adviesverkoopprijs: €699,95

Bihr contact: www.mybihr.com