X

Dean Gregoire dichtbij de zege en titel

De laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc Central Europe werd gedomineerd door Dean Gregoire. De KTM-rijder was het snel in de vrije training, tijdtraining, de kwalificatie wedstrijd en de eerste manche. De tweede manche gooide een steen echter roet in het eten. De Brabander won de eerste manche op het circuit en Velke Uherce en om het moment van het probleem bezette hij de derde plaats. Dat zou voldoende zijn geweest voor de zege in Slowakije en de overall in de regio “Central Europe”. Dex Kooiker won echter de wedstrijd en Jarne Bervoets heeft de meeste punten na vier wedstrijden.

Eerste manche:
Op zaterdag laat Dean direct zien zich goed te voelen op het prachtige circuit. Hij is het snelste in de vrije training, de tijdtraining en hij wint de kwalificatiewedstrijd. De eerste manche komt de Alpinestars-gesteunde crosser goed uit de start en komt als leider uit de eerste bocht. Deze positie wordt even later overgenomen voor Bervoets maar Dean laat geen moment los. Met nog vier ronden te gaan wordt de leiding terug gepakt en de manche overwinning gaat mee naar Geldrop. Door de zevende plaats van Dani Heitink neemt Dean de leiding in de tussenstand over en leidt hij met vijf punten voorsprong.

Tweede manche:
Ook de start van de tweede manche is goed en met de Voss-KTM SX85 neemt de 12-jaige crosser de leiding. In de tweede ronden komen Kooiker en Bervoets voorbij. De scholier verliest het duo voor hem niet uit het oog maar in de elfde van dertien ronden slaat de pechduivel toe. Een steen komt tussen de ketting en die zorgt ervoor dat de ketting eraf loopt. Het lukt Dean om de ketting er terug op te krijgen maar hij verliest daarbij natuurlijk heel veel tijd. Opgeven is geen optie en Dean komt nog als 27e over de finish maar dat levert geen punten op. Kooiker wint de laatste manche en het dagklassement terwijl Bervoets de regio ‘Central-Europe’ op zijn naam schrijft.

Volgende keer:
De halve finale van het EMX85 zal op 24-25 juni worden verreden op het zandcircuit van RES Axel. De beste 20 rijders van North-East komen ook naar het Zeeuwse circuit waarna de beste 20 rijders van het dagklassement zich plaatsen voor de EMX finale op het circuit van Loket. De volgende wedstrijd van Dean is op 17-18 juni wanneer de ADAC Junior Cup 85cc weer verder gaat in Bielstein.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography