X

VIDEO: De eerste beelden van het 250cc Triumph motorblok

Triumph Motorcycles heeft nieuwe details vrijgegeven over de ontwikkeling van het chassis en de motor van zijn langverwachte crossmotor, voorafgaand aan de introductie later dit jaar.

Ambassadeur Ricky Carmichael: “Deze motor heeft zijn eigen identiteit en ik denk dat één van de beste dingen eraan is, de manier waarop hij is ontworpen en ontwikkeld, waardoor rijders met zeer uiteenlopende capaciteiten op de motor kunnen rijden. Hij is licht en compact en de vermogensafgifte is geweldig voor alle soorten rijders.”

In de video zijn een aantal vooraanstaande managers, technici en testrijders van Triumph Racing te zien die betrokken waren bij de ontwikkeling van de nieuwe motorfiets, onder wie Bobby Hewitt, Dave Arnold, Ivan Tedesco, Stephen ‘Scuba’ Westfall uit het SuperMotocross-team en Vincent Bereni uit het MX2-team.

Er worden nauwelijks technische details vrijgegeven, die komen wellicht bij de presentatie van de volledige Triumph crossmotor. Op 5 september komt er een nieuwe presentatie waarbij Ricky Carmichael de motor zal testen.