X

Bax/Cermak winnen 2e heat én Grand Prix Duitsland!

Etienne Bax/Ondrej Cermak hebben de tweede heat en de totaal overwinning gepakt in de Grand Prix van Duitsland. Vanluchene/Musset finishte in de tweede heat op plek twee. In die volgorde mochten Bax en Vanluchene ook mee naar het dagpodium met Hermans totaal op plek drie van de Duitse zijspancross GP te Rudersberg

Vanluchene pakte de kopstart met direct hierachter dan Hermans en Bax. In de derde ronde maakte Hermans een halve spin en stond dwars op de baan waardoor Bax snel plek twee kon pakken. Bax deed dan het tempo iets opschroeven en kwam halverwege de race bij Vanluchene. Op het achterste gedeelte zette Bax dan aan bij de nieuwe tafelberg. Bij de volgende bult, met zeer stijle opgang, kon Bax dan het span naast Vanluchene zetten om bij de direct op volgende bocht aan de binnenzijde ervoor te zitten. Het leek wel alsof Hermans dit kunstje ook had gezien want even later ging hij zo Prunier voorbij om de vierde plek definitief in handen te nemen. In de eindfase kwamen de broers Lielbardis ook nog Prunier voorbij en pakte plek vijf. Zo lag dan Bax aan de leiding met Vanluchene op twee. Op drie lagen de Britten Wilkinson/Millard en op vier dus Hermans met Lielbardis hierachter.  Zo kwam men ook aan de finish in de tweede heat en in het dagtotaal werd Bax eerste, Vanluchene tweede en Hermans dan derde.

Bax is in de tussenstand van het WK één punt ingelopen op leider Vanluchene die nu met 22 punten stevig aan de leiding gaat. Het moet raar lopen tijdens de finale over twee weken in Frankrijk wil Vanluchene de wereldtitel niet pakken. Maar alles kan nog gebeuren op 1 oktober te Castelnau tijdens de finale van het WK Zijspancross 2023.

Daguitslag GP Zijspancross Rudersberg

Tussenstand WK Zijspancross 2023