X

Géén Mitch Evans in Britse GP

Mitch Evans (Kawasaki Racing Team) zal de laatste GP van het seizoen dit weekend in Groot-Brittannië missen. Romain Febvre, runner-up in het WK motorcross, zal KRT alleen vertegenwoordigen tijdens de Britse GP en twee weken later tijdens de Motocross of Nations.

Mitch Evans heeft nog steeds last van zijn pols, waardoor hij afgelopen weekend de MXGP van Italië moest missen. Hij zal niet naar Matterley Basin afreizen omdat hij nog herstelt van de gevolgen van deze oude blessure.


Een teleurstellend einde van het seizoen dus voor de sympathieke Australische rijder, die eerder dit seizoen veel energie stak in de ontwikkeling van de nieuwe Kawasaki samen met teamgenoot Febvre. Nadat hij de eerste vier races van het seizoen miste vanwege een gebroken duim boekte Mitch gedurende het seizoen vooruitgang met verschillende top-tien resultaten sinds de GP van Duitsland in juni. De laatste weken kreeg hij echter steeds meer last van de polsblessure en moest hij noodgedwongen stoppen met motortrainingen. Hierdoor was hij ook gedwongen om zijn voorselectie voor het Australische team in de komende Motocross of Nations af te wijzen, een evenement waar zijn teamgenoot Romain Febvre het Franse Team zal leiden.

Mitch Evans: “Het is erg jammer om de laatste race van het seizoen en mijn laatste race met het team te moeten missen, maar het is tijd om de juiste stappen te nemen om goed te genezen. Ik wil Kawasaki en het team bedanken voor hun begrip en geduld en dat ze dit jaar altijd in mij hebben geloofd. Helaas hebben we niet de resultaten kunnen behalen die we allebei verdienden, maar ik heb met volle teugen genoten van de samenwerking met zulke professionals. Ik wil het team en Romain veel succes wensen voor Matterley en de Motocross of Nations.”

Antti Pyrhönen (KRT teammanager): “Het is erg jammer dat Mitch de laatste twee GP’s van het seizoen mist, vooral omdat hij de laatste tijd goede snelheid heeft laten zien op de KX450-SR. We hebben samen veel getest en zowel het werktempo als onze doelen lagen hoog, maar zoals we weten in onze sport gaan de dingen soms niet altijd zoals gepland. Namens KRT wens ik Mitch een voorspoedig herstel; houd de glimlach en ethiek hoog zoals je hebt gedaan gedurende onze tijd samen en via deze weg wil ik hem nogmaals bedanken voor het ontwikkelingswerk dat hij heeft verricht en de positieve spirit die hij meebaracht.

 

Foto’s: Pascal Haudiquert