X

Nieuwe groep onder leiding van Louis-Dreyfus, Sartori en CEO Bailey nemen leiding over toekomst van WSX!

SX Global, de organisatoren van het FIM Wereldkampioenschap Supercross (WSX), hebben vandaag de verkoop van hun bedrijf bevestigd aan een investeringsgroep onder leiding van ervaren sportinvesteerders Kyril Louis-Dreyfus en Juan Sartori. Het duo voegt zich bij CEO Adam Bailey van SX Global om de nieuwe eigenaars- en leidersgroep te vormen.

Louis-Dreyfus is een zeer succesvolle Franse zakenman die in 2022 de jongste voorzitter in de geschiedenis van het Engelse voetbal werd toen hij een controlerend belang verwierf in de voormalige League One, nu Championship club, Sunderland A.F.C. Hij heeft ook belangen in de gerenommeerde Franse voetbalclub Olympique de Marseille en de esportorganisatie Ovation.

“We zien spannende opportuniteiten voor dit kampioenschap en kunnen niet wachten om het plezier van de sport en het talent van deze geweldige atleten aan meer mensen over de hele wereld te laten zien.”

“Terwijl we ernaar streven WSX uit te breiden en op te waarderen tot een wereldwijd gerenommeerd kampioenschap, erkennen we ook de noodzaak van onmiddellijke kortetermijnveranderingen om een betere toekomst te garanderen. Er is veel werk te doen, maar we kijken uit naar de uitdaging.”

Sartori is een succesvolle Uruguayaanse zakenman, senator en mede-eigenaar van Sunderland A.F.C. naast Louis-Dreyfus. Hij is de president en oprichter van Union-Group, een particuliere investeringsmaatschappij die aanzienlijke belangen heeft in diverse sectoren wereldwijd. Hij is ook bestuurslid en vicevoorzitter van de top Franse voetbalclub AS Monaco FC.

“Ik ben ongelooflijk enthousiast om betrokken te zijn bij deze frisse start voor SX Global en het FIM Wereldkampioenschap Supercross,” zei Sartori.

“Supercross is een ongelooflijk spektakel met enorm veel potentieel. Ik kijk er zeer naar uit om aan de taak te beginnen, om de sport te laten groeien en deze aan meer fans en nieuwe locaties over de hele wereld te laten zien.”

Als een van de oorspronkelijke oprichters van SX Global en een langdurige executive in de motocross- en supercrossindustrie, kijkt Bailey ernaar uit om samen te werken met Louis-Dreyfus en Sartori. Hij begon zijn carrière als een competitieve atleet en fan van de sport voordat hij meerdere bedrijven oprichtte op het gebied van sportmanagementbureau van atleten, sportmarketing en evenementenpromotie. Hij was ook mede-oprichter van het grootste supercross-evenement ooit in Australië, de AUS-X Open.

Hij benadrukte dat WSX standvastig blijft en gericht is op het stimuleren van de langetermijnduurzaamheid en groei van het kampioenschap, versterkt door de steun en expertise van de nieuwe investeringsgroep.

“We zijn toegewijd om voort te bouwen op onze kennis en ervaringen uit onze korte geschiedenis van 18 maanden om de ultieme fan ervaring aan te bieden en een wereldkampioenschap van wereldklasse te bieden voor zowel atleten als fans. Onze visie is altijd geweest om waarde toe te voegen aan de motorsport en de groei ervan wereldwijd te stimuleren – we hebben al verschillende plannen en initiatieven in gang gezet die we binnenkort hopen te delen,” vervolgde Bailey. “We willen onze fans, supporters, atleten en teams bedanken voor hun steun sinds onze oprichting en in deze volgende fase van onze vooruitgang.”