Van Weerdenburg slaat terug in Cuijk

Afgelopen zaterdag stond er in Cuijk een nieuwe ronde op het programma in de strijd om de kampioenschappen van Motorsport Organisatie Nederland. In de klasse MX2 Jeugd 125cc wist Alex van Weerdenburg zijn goede starts nu wel te gelde te maken. De DJR-rijder pakte in beide manches de holeshot en stond de koppositie ook niet meer af. Op basis van de tweede manche was het Jaymian Ramakers die op de tweede plaats eindigde. Met een derde en tweede plaats in de manches wist hij Dani Koot achter zich te houden. Met tweemaal de vierde plaats was het de Belg Troy Dendooven die als vierde eindigde. Stein Kanters maakte met een zesde en vijfde plaats in de manches de top vijf compleet.

Eerste manche
De holeshot was voor van Weerdenburg voor Dendooven, Bob Freriks Koot en Kanters. In de tweede ronde schoof Koot door na de derde plaats. Voor Freriks was dit het begin van het einde. Freriks verloor in de volgende twee ronden steeds een plaats en halverwege de manche verliet hij met een verdraaide knie de wedstrijd. Ramakers was inmiddels voorbijgegaan aan Kanters en kwam nu als vierde door. Voor van Weerdenburg ging alles voorspoedig en hij had inmiddels een tien seconden voorsprong op Dendooven. Vier ronden voor de finish ging Koot voorbij aan Dendooven en twee ronden later was het Ramakers die hetzelfde deed. Kanters lag inmiddels op ruime achterstand op de vijfde plaats. Waar vooraan verder geen verandering meer kwam in de volgorde, van Weerdenburg, Koot, Ramakers en Dendooven, werd de strijd om de vijfde plaats beslist in de laatste ronde. Kanters kwam in de problemen door een achterblijver en verloor zijn vijfde plaats. Dani lag lange tijd op de zesde plaats, echter hij was voorbijgereden door Viggo Dral en kwam ook nog ten val. Dral was dus de meeste gelukkige van de drie en zag de finishvlag als vijfde.

Tweede manche
Het was opnieuw van Weerdenburg met de holeshot. Daarachter volgden Dendooven, Ramakers, Kanters en Koot.In de tweede ronde ging Ramakers voorbij aan Dendooven en hij zette van Weerdenburg onder druk. Dendooven verloor hierna per ronde terrein en aan zijn achterwiel zat Koot due in de tweede ronde voorbij was gegaan aan Kanters. Halverwege de manche vielen de beslissingen die de klasseringen in de manche bepaalden. Ramakers gleed net even weg met zijn voorwiel en hiermee was de weg vrij voor van Weerdenburg om opnieuw de manchezege te pakken. Koot ging voorbij aan Dendooven en kwam door de schuiver van Ramakers nog toto aan het achterwiel van hem. Ramakers was even net iets sneller en eindigde op de tweede plaats voor Koot. Dendooven volgde op een vier seconden en ruim daarachter was de vijfde plaats voor Kanters.

Eerste manche:
1. van Weerdenburg 20:20.285, 2. Koot +8.072, 3. Ramakers +10.783, 4. Dendooven (Bel) +26.306, 5. Dral +1:-8.591, 6. Kanters +1:09.062, 7. Puts 1:24.472, 8. Rutten +1 lap, 9. Damiën van de Cruijsen +1 lap, 10. Tax +1 lap.

Tweede manche:
1. van Weerdenburg 20:18.566, 2. Ramakers +12.148, 3. Koot +16.974, 4. Dendooven (Bel) +20.110, 5. Kanters +1:03.760, 6. Puts +1:18.728, 7. Dral +1:24.901, 8. van Gorkum +1 lap, 9. Rutten +1 lap, 10. Tax +1 lap.