X

Een nieuw fles ‘designed by’ Troy Lee en een vernieuwde smaak voor de S72gin!

De S72 ‘Legend’ Gin is sinds 2017 een gevestigde waarde in de ginwereld. Zes jaar later krijgt de sterke drank, een creatie van tienvoudig wereldkampioen motorcross Stefan Everts, een volledig nieuwe look met een fles in de vorm van het cijfer

1. De violetsmaak valt al langer in de smaak maar het oog wil ook wat. Stefan Everts speelde al langer met het idee om een nieuwe, opvallende fles op de markt te brengen.

De bal ging pas echt aan het rollen toen hij met designer Troy Lee rond te tafel zat. Stefan heeft in zijn carrière als motorcrosser al met hem samengewerkt en vroeg de Amerikaanse designer om een nieuwe fles te ontwerpen. Troy Lee kwam op de proppen met het idee van een fles in de vorm van het cijfer 1. Een verwijzing naar de talrijke eerste plaatsen die Stefan Everts in zijn rijkgevulde carrière (tien wereldtitels, 101 GP-zeges) behaald heeft.

“Ik ben heel tevreden met het eindresultaat”, zegt Stefan Everts. “De handgemaakte fles springt erg in het oog en de link met mijn overwinningen vind ik ook mooi. Ik heb deze S72 Gin samengesteld met dezelfde passie zoals ik ook mijn carrière en leven heb uitgebouwd. In mijn carrière wilde ik altijd de beste zijn. Met mijn gin ook”, besluit Stefan.








Extra info over de nieuwe fles

  • Vorm van de fles: het cijfer 1. Stefan is en blijft de onbetwiste nummer 1 in het motorcross. Hij is nog altijd de recordhouder met tien wereldtitels.
  • De lauwerkrans rondom het logo. Een verwijzing naar de vele overwinningen die Stefan in zijn carrière behaald heeft.
  • De kroon met het nummer 72. Het bekende logo van S72 Gin. 72 verwijst naar Stefans geboortejaar en het racenummer waarmee hij de laatste jaren van zijn carrière reed. Dit nummer mag zelfs enkel nog opgespeld worden door het nageslacht van Stefan.
  • Onderaan de 10 sterren voor de 10 behaalde wereldtitels.
  • Quote aan de rechter zijkant. Stefans geschreven levensmotto. Een doordenkertje. Het gaat erover om altijd vooruit te kijken en dat geen enkele hindernis te groot is om te overwinnen.
  • Handtekening van de initiële ontwerper van de fles, Troy Lee, aan de linker zijkant.
  • Achteraan. Stefans profiel met gouden kroon. Na het behalen van zijn 10e wereldtitel in het jaar van zijn afscheid werd hij gevierd met een gouden kroon op het hoofd. Verder staat er op de achterzijde ook de botanicals van de S72 Gin en een ‘taste note’ die internationale juryleden formuleerden tijdens een wedstrijd.
  • Tenslotte bovenaan de stop. Een replica van de vroegere benzinedop.

Genoeg details en verwijzingen om te ontdekken en die deze gin extra speciaal maken.

Extra info over de vernieuwde smaak

Een nieuwe fles mét een vernieuwde smaak. Deze nieuwe cijfer 1 fles is gevuld met de vernieuwde ‘S72 Gin The Legend’. De basis van violet bleef uiteraard dezelfde. Er wordt nu water gebruikt uit een andere regio en graan in plaats van aardappelalcohol. Verder is de Chinese thee uit het recept verdwenen. Dit geeft de ‘S72 Gin The Legend’ een meer verfijnde smaak. Iedereen die meewerkt aan deze gin is ervan overtuigd dat dit geheel een nieuwe vooruitstrevende stap is.

Lees hier de laatste S72 magaGINe

www.s72gin.com