X

VIDEO: Een test met de gloednieuwe Yamaha YZ250F

De 2024 Yamaha YZ250F is helemaal nieuw. Vorig jaar kreeg de YZ450F een flinke update en nu is het de beurt aan zijn kleinere broer. Het model ’24 heeft een bijgewerkte motor met een compleet nieuw nokkenassysteem en een nieuwe, grotere luchtinlaat. Daarnaast heeft hij alle updates die de YZ450F vorig jaar kreeg, zoals het nieuwe frame, slankere carrosserie en meer.

Het volledig nieuwe chassis komt rechtstreeks van de uitstekende YZ450F, die in zijn eerste seizoen talloze MXGP- en Supercross-races won. Met een herziene geometrie en een verplaatste balhoofdbuis zorgt het lagere zwaartepunt en de verbeterde stijfheidsbalans van het bilaterale aluminium frame voor wendbaarder bochtenwerk en snelle richtingsveranderingen.

Een andere grote verandering op de 2024 YZ250F is het compleet nieuwe, compacte kuipwerk met ultradunne schermen en een veel vlakker zadelprofiel voor een snelle gewichtsverplaatsing. Er is ook een nieuw, zeer efficiënt luchtbeheersysteem en een herziene ECU die de topprestaties van de responsieve 250cc viertaktmotor verbeteren, terwijl de nieuwe versie van de Power Tuner-app een intuïtieve “Quick Tuning”-functie heeft.

Foto: Yamaha Europe