X

MX Hoegaarden Racing team maakt zijn herintreden

Het Mx Hoegaarden Racing Team maakt zijn herintreden met een jeugd motorcross team! In de jaren ’90 en ’00 heeft Michel Vanderveken, de vader van Els Vanderveken en schoonvader van Seppe Abts al een crossteam gerund. Nu wilde Els en Seppe samen iets doen in de sport en daardoor komt het MX Hoegaarden Racing Team tot stand. Het team stelt hun rijders voor het komende seizoen graag voor.

De eerste van drie rijders is Jul Abts uit Hoegaarden. Hij maakte vorig jaar zijn competitiedebuut maar hij leert snel! Van de 17 wedstrijden wist hij er 13 op het podium te klimmen bij de initiatie 50cc en daarmee veroverde hij de titel. Dit seizoen werd hij tweede in het 65cc Kleine Wielen kampioenschap. Volgend seizoen wil Jul nog een stapje hoger proberen en hij zal te zien zijn bij de MON (Nederland), DAMCV (Duitsland) en JMS (België).
De tweede crosser in het team is de 7-jarige is Ilja Wuyts. De Limburger wist op 5-jarige leeftijd de animatie 50cc reeks titel te winnen. Daarmee is hij de jongste kampioen in de Belgische geschiedenis. Na dit leerjaar zal Ilja volgend jaar een stapje hoger willen zetten. Hij zal net als Jul te zien zijn bij de MON, DAMCV en JMS.
De 9-jarige Sybe Jonckers is woonachtig in Holsbeek. Hij zal ook actief komen in de 65cc-klasse en hoopt volgend seizoen op paar ereplaatsen bij de JMS!

Mx Hoegaarden dankt hun sponsers voor 2024; Bakkerij Het Brood, Vema beton, Juliusbakery, Bakkerij Sven, Dam Racing, mxbrace, Werner Sp painting/designs, Jimmy D’hondt en HVC.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: MX Hoegaarden Racing team