X

MC Lille verliest omgevingsvergunning en moet activiteiten stopzetten

Opnieuw een donderslag bij heldere hemel in motorcrossland: MC Lille is het voorwerp van een klacht van enkele buurtbewoners en Natuurpunt en moet onmiddellijk haar activiteit stoppen. Er mag zelfs niet meer getraind worden.

Het is de Raad voor vergunningsbetwistingen die de omgevingsvergunning heeft vernietigd omdat volgens de buurtbewoners de geluidsnormen bepaald in de eind 2022 toegekende vergunning niet streng genoeg zouden zijn. Minister van Omgeving Zuhal Demir  had toen een omgevingsvergunning toegekend voor 7 jaar ondanks protest van Natuurpunt en enkele buurtbewoners.

Het circuit bestaat al van in de jaren ’70 en ligt naast het natuurgebied Kindernouw. Twee buurtbewoners trokken nu naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen omdat de Vlaamse regering volgens hen onwettig soepelere geluidsnormen toelieten. Ook is de nabijheid van een natuurgebied een probleem volgens de Raad.

Jef Leysen is de voorzitter van MC Lille en werd vandaag ingelicht over het intrekken van de omgevingsvergunning. Het resultaat is dat het motorcrosscircuit aan de Rooverstraat met onmiddellijke ingang moet sluiten. Welke stappen er nu moeten genomen is niet bekend maar momenteel ziet het er naar uit dat MC Lille een volledige nieuwe aanvraag moet indienen.