X

Cas Valk wint beide manches in Harfsen

Met twee prachtige overwinningen heeft Cas Valk de eerste wedstrijd van het KNMV Dutch Masters of Motocross 250cc gewonnen. De KTM-rijder wist op het circuit van Harfsen de dagzege te pakken door beide manches als eerste onder het zwart-wit geblokt door te komen. Rick Elzinga (2-3) werd tweede in het dagklassement voor de Spanjaard Oriol Oliver (4-2).

1e manche
Vorig jaar in het EMX125 wist Maximillian Werner regelmatig de beste start te nemen. De overstap naar de 4-takt heeft de Duitser goed verteerd. Hij neemt de beste start in de eerste manche voor Scott Smulders en Elzinga. De voormalige kampioen komt echter snel naar de leiding voor Bradley Mesters die ook snel Werner weet te passeren. Valk heeft even wat tijd nodig maar hij werkt zich beheerst naar voren. De achterstand wanneer Valk op de tweede plaats aankomt is dan al zo’n vijf seconden. Mesters heeft de derde plaats in handen voor Oliver maar die komt maar niet voorbij. Later sluit Hakon Fredriksen zich aan bij dit duel om de derde plaats. Hij weet beide te passeren waardoor de Noor de derde plaats overneemt. De achterblijvers zorgen voor spanning want Valk sluipt dichterbij aan de leider. Net voor het bordje van de laatste ronde uitgaat weet de crosser uit Nijverdal de leiding te pakken. Elzinga neemt genoegen met de tweede plaats voor Fredriksen. Oriol weet Mesters toch te passeren voor de vierde plaats. Op de Kosak-KTM wordt de 17-jarige Mesters vijfde voor JM Honda-rijder Werner. Kooiker (Schmicker Racing) is na een jaar blessureleed terug achter het starthek, hij wordt keurig zevende. Arvid Luning (Youngmotion-Resa) wordt achtste voor DAM Racing-rijder Wesly Dieudonné en Sander Agard-Michelsen (JP Xtreme).

2e manche
Ook de tweede start neemt Werner de beste start maar de wedstrijd wordt vroegtijdig stilgelegd door een rode vlag situatie. Na het vallen van het starthek neemt Oliver de leiding voor Werner en Dave Kooiker. Ook Elzinga, Mesters en Valk zijn goed aan deze manche begonnen. De winnaar van de eerste manche werkt zich snel naar voren en nadat hij Elzinga passeert moeten ook KTM-rijders Kooiker en Oliver plaatsmaken. Na ruim vijf minuten wedstrijd neemt Valk de leiding en deze geeft hij niet meer uit handen. De 21-jarige Oliver komt als tweede over de finish voor Elzinga. Net als de eerste manche moet Fredriksen even op temperatuur komen, de WZ Racing-rijder weet nog vierde te worden maar de top drie heeft hij al vroeg in de wedstrijd uit het oog verloren. Mesters komt ook nu als vijfde over de finish voor Kooiker en snelstarter Werner. Nu is Agard-Michelsen (JP Xtreme Xperience Team) goed voor een mooie achtste plaats met zijn 2-takt Yamaha. De Fin Sampo Raino (Youngmotion-Resa) pakt de negende plaats voor voormalig EMX65 kampioen Smulders op de KMP Honda.

Volgende keer:
Over twee weken gaat dit kampioenschap verder, op Tweede Paasdag (1 april) worden de punten verdeeld op het mooie circuit van Oldebroek.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 250cc; Harfsen, NL:
1e manche

1. Cas Valk NL KTM
2. Rick Elzinga NL Yamaha
3. Hakon Fredriksen Nor KTM
4. Oriol Oliver E KTM
5. Bradley Mesters NL KTM
6. Max Werner D Honda
7. Dave Kooiker NL KTM
8. Arvid Luning S GasGas
9. Wesley Dieudonné B KTM
10. Sander Agard-Michelsen DK Yamaha

2e manche
1. Cas Valk NL KTM
2. Oriol Oliver E KTM
3. Rick Elzinga NL Yamaha
4. Hakon Fredriksen Nor KTM
5. Bradley Mesters NL KTM
6. Dave Kooiker NL KTM
7. Max Werner D Honda
8. Sander Agard-Michelsen DK Yamaha
9. Sampo Raino SF KTM
10. Scott Smulders NL Honda

Dagklassement:
1. Cas Valk NL KTM 1-1
2. Rick Elzinga NL Yamaha 2-3
3. Oriol Oliver E KTM 4-2
4. Hakon Fredriksen Nor KTM 3-4
5. Bradley Mesters NL KTM 5-5

Tussenstand na 1 wedstrijd DMoMX 250:
1. Cas Valk NL KTM 50
2. Rick Elzinga NL Yamaha
3. Oriol Oliver E KTM
4. Hakon Fredriksen Nor KTM
5. Bradley Mesters NL KTM 32

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie