X

Het boek ‘Bart Notten – Zijspanlegende met vlag en klompen’ is uit en nu te bestellen!

Afgelopen woensdagavond werd in Hengelo het boek ‘Bart Notten – Zijspanlegende met vlag en klompen’ gepresenteerd. Notten, de eerste ‘wereldkampioen’ zijspancross werd door zijn pupil Koen Hermans op het zijspan van de Barink Sisters de zaal in gereden. 

De volle zaal genoot zienderogen van dit tafreel waarna Bart zelf de aanwezige bedankte en gelijk de lachers op zijn hand kreeg toen hij vertelde dat men vroeger na een kampioensfeest hier ook eens een zijspan binnen had staan. Dat liep echter een beetje fout wist Bart te vertellen want in de euforie van dat feest werden er wat burn-outs en donuts gemaakt met dat zijspan. De sporen die dit op de vloer veroorzaakte zouden nooit maar dan nooit meer van de vloer gaan waardoor men die later helemaal moest laten vervangen! Na deze annekdote werd de toon gezet voor een geslaagde avond waarbij uitgever Willy Hermans en auteur Jaap Oostermann kortstondig het woord namen.

Het boek over Bart Notten is te bestellen via uitgeverij Hermans maar ook via auteur Jaap Oostermann via oostermannjaap@gmail.com  Het boek kost 25 euro en de eerste 25 mensen die het boek bij Jaap Oostermann bestellen krijgen een extra persoonlijk souvenier erbij opgestuurd.

 

Bart Notten, dochter Renske, auteur Jaap Oostermann en uitgever Willy Hermans met het boek ‘Bart Notten – Zijspanlegende met vlag en klompen’.

 

Auteur Jaap Oostermann heeft zich hard gemaakt voor het boek over Bart Notten en schreeuwde het een jaar geleden letterlijk uit; “Dat boek moet er komen!”
Deze passie van Oostermann, die eerder samen met wijlen Jan de With een boek schreef over Broer Dirkx, is uiteindelijk verwerkt in een prachtig stuk lees- en kijkwerk. Het boek kwam ook tot stand door Bart’s dochter Renske, die het idee had om een fotoboek te maken over haar vader. De ideeen en plannen van beiden werden samengesmolten.
Oostermann ging aan de slag afgelopen woensdag is het boek  ‘Bart Notten – Zijspanlegende met vlag en klompen’ verschenen.
Het ruim 200 pagina’s tellende boek verteld in woord en beeld over de levensloop van Bart Notten in de zijspanmotorcross.
Bart zijn eigen actieve carrière en alle kampioenschappen worden uitgebreid belicht met mooie en unieke foto’s. Er is niet alleen aandacht in het boek voor Bart als actieve deelnemer maar ook zeker voor de periode die begon toen Bart Notten zijn buurjongentje Koen Hermans op een zijspan zette. Dit groeide uit tot de stichting ‘Kids and Sidecars’, het eerste platform ter wereld voor jeugd zijspanmotorcross. Niet alleen Koen Hermans maar ook bijvoorbeeld ook Justin Keuben, Sam en Julian Veldman, Dion Rietman en Wilfred Vos komen uit het nest van Kids and Sidecars. In het huidige internationale GP-veld hebben onderandere de huidige Franse Kampioenen Prunnier en de Britt Dan Foden hun eerste sporen gezet bij de Kids and Sidecars.

Het boek Bart Notten – Zijspanlegende met vlag en klompen is te bestellen via uitgeverij Hermans maar dus ook direct bij auteur Jaap Oostermann waarbij de eerste 25 mensen ook nog eens een extra souvenier krijgen meegestuurd.

 

Bart liet nog even zien hoe het moet.

 

Bart Notten kreeg van Gerda Meijerman de Ton van Heugten bokaal uitgereikt. De euvre prijs die namens de nog springlevende stichting Kids and Sidecars elke twee jaar wordt uitgereikt aan iemand die veel heeft betekend voor de sport en de Kids and Sidecars. Bart, als oprichter, had zelf de prijs nog niet ontvangen maar heeft er meer dan recht op om nu de bokaal in handen te hebben.

 

Promoter Lee van Dam, die in de jaren zeventig een trip regelde met de internationale zijspancrossers naar de Verenigde Staten, feliciteerd Bart met het boek. Er werden die avond door Bart, Lee maar ook vele andere oud rijders en bakkenisten mooie verhalen gedeeld over die Amerika-trip.

Jaap Oostermann neemt het woord voor de zaal met Bart Notten als aandachtig luisteraar.

 

 

Heel veel zijspancross succes van voorheen op één foto. De uithangende bakkenist Notten vergezeld door de familie van Heugten, Cor van der Bijl en Cor den Biggelaar.

 

 

De jeugd heeft de toekomst! Bart vergezeld door plaatsgenoten Tim en Gijs Barink en de zusjes Tess en Lotte Barink. Beide koppels komen uit het nest van Kids and Sidecars en rijden dit weekend in Oldebroek de NK (Tim en Gijs) en de Cup (Tess en Lotte) zijspancross te Oldebroek en zijn een dag erna te bewonderen op de clubcross van de Hamove te Hengelo.