Historisch eerste podium voor Monster Energy Triumph Racing

Monster Energy Triumph Racing’s MX2-rijder Mikkel Haarup heeft geschiedenis geschreven door een verbluffende derde plaats in het algemeen klassement te behalen tijdens de MXGP van Argentinië! De Deen leverde een werkelijk uitmuntende prestatie tijdens de seizoensopener van 2024 en volgde zijn vijfde plaats in de eerste manche op met een nipte tweede plaats in race twee, waarmee hij en Triumph’s eerste podiumplaats in het algemeen klassement van het MX2-wereldkampioenschap binnenhaalden.

Voor Camden McLellan zorgden een sterke start en steeds betere manches voor een negende plaats in het algemeen klassement, met als hoogtepunt een zesde plaats in race twee.

Haarup ging vol vertrouwen naar de start in race één en kwam samen met de koplopers uit de eerste bocht. Haarup startte vanaf de zevende plaats, klom binnen een paar ronden op naar de vijfde plaats en bleef tot het einde van de openingsmanche bij de koplopers. Ondanks zijn pogingen om naar de vierde plaats door te stoten, eindigde de Deen als vijfde in een uitzonderlijk debuut voor de TF 250-X in het MX2 Wereldkampioenschap.

Opgewonden om zijn resultaat van de eerste manche te verbeteren, begon Mikkel de tweede manche op de best mogelijke manier door een verbluffende holeshot te pakken! De 22-jarige rijder reed bijna vijf ronden aan de leiding, zakte naar de tweede plaats en raakte vervolgens verwikkeld in een felle strijd om de manchezege. Haarup reed hard naar de finish en kwam als nipte tweede over de finish, op iets minder dan twee seconden van de overwinning, en werd beloond met de derde plaats algemeen.

Camden McLellan was de tweede Monster Energy Triumph Racing-rijder in actie in Argentinië. Nadat hij de afgelopen weken aan zijn starts had gewerkt, betaalde de inzet van de Zuid-Afrikaan zich uit, want hij voltooide de openingsronde van elke race binnen de top 10. Na zijn 11e plaats in de eerste manche maakte de 19-jarige een aanzienlijke progressie door naar een zesde plaats in de tweede race, vlak achter regerend MX2-wereldkampioen Andrea Adamo.

Na een ongelooflijke actiedag in Argentinië keert Monster Energy Triumph Racing nu terug naar Europa om zich voor te bereiden op de tweede ronde van het FIM MX2 Motocross Wereldkampioenschap 2024, de MXGP van Spanje, op 23 en 24 maart.

Mikkel Haarup:Ja, het was echt een geweldige start van het seizoen! Een podium is perfect en een geweldige manier om het jaar te beginnen voor mezelf en Monster Energy Triumph Racing. Mijn kwalificatierace was niet zo goed, maar ik wist dat ik de snelheid had om vandaag in de top drie te rijden. Het hele off-season hebben we gebouwd en gebouwd en wat we vandaag hebben bereikt is het resultaat van heel hard werken door iedereen die erbij betrokken is. Ik voelde me het hele weekend comfortabel op de motor en dat was erg belangrijk op een lastig circuit als dit. Vandaag hebben we laten zien waartoe deze motor in staat is en over het algemeen ben ik erg blij met mijn prestaties.

Camden McLellan:Het weekend in Argentinië zit erop en ik kan gerust zeggen dat er het hele weekend veel zenuwen en spanning waren. Het circuit was erg ruw, maar mijn motor voelde de hele dag goed aan en ik ben blij dat ik gezond naar huis ga. Het was een geweldige dag voor het team met Mikkel op het podium, dus ik ben blij voor hem en iedereen bij Monster Energy Triumph Racing. Tot ziens in Spanje!

Vincent Bereni – Teammanager Monster Energy Triumph Racing:Een geweldige start voor het team en ook voor Triumph. Het is een lange weg geweest om hier te komen en het is duidelijk dat hard werken loont. Iedereen in het team, de rijders, de monteurs, iedereen heeft zo hard gewerkt om hier te komen en wat Mikkel vandaag heeft bereikt is ongelooflijk. We wisten dat we competitief zouden zijn, maar totdat je racet, weet je het nooit echt. Maar nu weten we het. Camden heeft ook heel goed gereden en nu is het team opgewonden om naar huis te gaan, naar Europa, en we kijken allemaal uit naar Spanje over twee weken.

Foto’s: Triumph Racing