X

Infront Moto Racing komt met elektrisch WK motorcross in 2026

Tijdens de persconferentie die werd gehouden voorafgaand aan de opener van het WK motorcross in Argentinië dit weekend, werd er spectaculair nieuws aangekondigd door David Luongo van Infront Moto Racing en Antonio Alia Portela van de FIM. Er komt een WK motorcross voor elektrische machines in 2026.

David Luongo, CEO Infront Moto Racing: “We hebben de afgelopen maanden en jaren veel ontwikkelingen gezien op het gebied van de elektrificatie van motoren, dus ik denk dat het een goed moment is om de basis te leggen voor een nieuwe ondersteuningsklasse die volledig gewijd zal zijn aan elektrische motoren. We willen de dingen niet vermengen [met gewone machines], maar een pad creëren voor deze technologie om zich te ontwikkelen en te blijven groeien, en we zullen zien hoe het zich ontwikkelt.

In de afgelopen maanden zijn er veel dingen gestart zonder duidelijke richtlijnen over waar het naartoe zal gaan. Ik denk dat MXGP, als het beste en modernste platform voor motorcross ter wereld, deze nieuwe technologie ook moet omarmen. Daarom willen we aankondigen dat we in 2026 in samenwerking met de FIM en de fabrikanten een nieuwe ondersteunende race willen creëren voor een volledig elektrisch wereldkampioenschap dat naast de MXGP wordt gehouden.

We willen hiervoor vijf of zes races in Europa rijden, dus we hebben twee jaar de tijd om met de FIM en de fabrikanten te werken aan de regels voor de motoren en om precies te definiëren wat het moet worden. Het zal helpen om het pakket van een MXGP-weekend compleet te maken en het zal de fabrikanten ook helpen met een zeer professioneel platform om deze producten, die al op de markt zijn, te helpen ontwikkelen om het portfolio voor een fabrikant compleet te maken.”