X

Kasimir Hindersson pakt de zege in Harfsen

Op een bewolkt maar droog ‘Circuit Peppelenbos’ heeft Kasimir Hindersson de eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc gewonnen. De Fin wint met een eerste en tweede plaats voor de favoriet Gyan Doensen (4-1) en Markuss Ozolins (2-3). De strijd was heftig want een aantal nieuwkomers in deze klasse wisten zich direct in de kopgroep te mengen. De beste nieuwkomer werd Jarne Bervoets, de Belg weet beide manches op een vijfde plaats over de finish te komen.

1e manche
Wanneer het starthek valt neemt Mick Kennedy de beste start. De GasGas-rijder wordt gevolgd door Cole McCullough en de boomlange Hindersson. In tweede ronde gaat de snelle Ier in de fout en een ronde later neemt de 17-jarige Hindersson de leider te passeren. Hij probeert afstand te nemen maar Ozolins en Dani Heitink denken daar anders over. In de eerste helft van de wedstrijd lijkt ook Pelle Gundersen zich aan te sluiten bij de koplopers. De Noor krijgt echter wat problemen met harde onderarmen waardoor hij Bervoets en Doensen ziet passeren. Vooraan krijgt Hindersson wat ruimte maar wanneer de achterblijvers in beeld komen loopt de spanning nog op. De Team Motorsport Motovation weet de leiding achter vast te houden en hij wint voor Ozolins en de sterk rijdende Heitink op de MJC-Yamaha. Doensen (Racestore-KTM) heeft een hele slechte start gehad en hij vervolgens heeft hij wat tijd nodig om Bervoets te passeren. De Limburger weet toch als vierde over de finish te komen voor Bervoets (MJC-Yamaha). De 14-jarige Gundersen (KG MX Team) is toch tevreden met de zesde plaats voor de 16-jarige Kennedy (GripMesser Racing Team). De Zweed Freddie Bartlett (Team Motorsport Motovation) wordt achtste voor Douwe Van mechgelen (SDM Racing) en Dean Gregoire (Voss KTM Racing) die zich vanaf de laatste naar de tiende plaats terugknokt.

2e manche
De start van de tweede manche is beter voor Gregoire en de 13-jarige crosser neemt de beste start voor Bervoets, Ozolins en Hindersson en McCullough. In de eerste ronde neemt Bervoets de leiding over en ook Ozolins gaat voorbij aan Gregoire. Even later neemt Ozolins de leiding over van Bervoets die vervolgens nog drie mannen ziet passeren. De Let mag even het tempo bepalen maar Hindersson neemt niet veel later de leiding over. De top vijf zit vlak bij elkaar en gaat als een trein over het circuit. Doensen deelt de wedstrijd goed in en wanneer leider Hindersson afstand lijkt te nemen grijpt de Limburger in. Doensen komt naar de tweede plaats ten koste van Ozolins terwijl McCullough en Bervoets nog altijd de top vijf compleet maken halverwege deze mooie wedstrijd. De strijd vooraan wordt steeds heftiger en wanneer Doensen de eerste aanval inzet wordt deze afgeslagen. In de laatste ronde slaat de voormalige 85cc wereldkampioen alsnog toe en nu met succes. Doensen wint voor Hindersson en Ozolins wordt nog op afstand gezet. McCullough weet als vierde over de finish te komen voor de sinds gisteren 15-jarige Bervoets. Bartlett stuurt zijn KTM op een zesde plaats over de finish voor Gregoire en Fantic-rijder Van mechgelen. Jayson van Drunen (SHR Motorsports-Yamaha) is goed voor de negende plaats voor de 85cc wereldkampioen Heitink die daarmee vijfde wordt in het dagklassement!

Volgende keer:
Over twee weken gaat dit kampioenschap verder, op Tweede Paasdag (1 april) worden de punten verdeeld op het mooie circuit van Oldebroek.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc; Harfsen, NL:
1e manche

1. Kasimir Hindersson SF KTM
2. Markuss Ozolins Let GasGas
3. Dani Heitink NL Yamaha
4. Gyan Doensen NL KTM
5. Jarne Bervoets B Yamaha
6. Pelle Gundersen DK Husqvarna
7. Mick Kennedy NL GasGas
8. Freddie Bartlett S KTM
9. Douwe Van mechgelen B Fantic
10. Dean Gregoire NL KTM

2e manche
1. Gyan Doensen NL KTM
2. Kasimir Hindersson SF KTM
3. Markuss Ozolins Let GasGas
4. Cole McCullough Ier Fantic
5. Jarne Bervoets B Yamaha
6. Freddie Bartlett S KTM
7. Dean Gregoire NL KTM
8. Douwe Van mechgelen B Fantic
9. Jayson van Drunen NL Yamaha
10. Dani Heitink NL Yamaha

Dagklassement:
1. Kasimir Hindersson SF KTM 1-2
2. Gyan Doensen NL KTM 4-1
3. Markuss Ozolins Let GasGas 2-3
4. Jarne Bervoets B Yamaha 5-5
5. Dani Heitink NL Yamaha 3-10

Tussenstand na 1 wedstrijd DMoMX125:
1. Kasimir Hindersson SF KTM 47
2. Gyan Doensen NL KTM 43
3. Markuss Ozolins Let GasGas 42
4. Jarne Bervoets B Yamaha 32
5. Dani Heitink NL Yamaha 31

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie