Herintreders Etienne en Robbie Bax winnen de ONK Berghem!

Herintreders Etienne en Robbie Bax winnen de ONK Berghem!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Etienne en Robbie Bax hebben de ONK Zijspancross in Berghem gewonnen. Bax ging als vanouds in het diepe zand en wist ondanks fikse tegenstand tweemaal de heat te winnen. De broers Leferink werden tweede en Mulders/Van Deutekom derde.

In de eerste heat had Bax een stevig gevecht met Hermans om de winst. Toen Hermans binnendoor wilde steken gooien Bax buiten om de deur dicht maar liep hierbij vast! Dit gold eveneens voor Hermans die tegen Bax aan reed en ook vast stond. Bax kon snel weg en nog winnen. Hermans zou pas vijfde worden. Leferink reed sterk en kon vanaf drie nu tweede worden voor Van Werven op drie. Van den Boomen/Van der Wiel pakte zeer sterk de vierde stek.

In de tweede heat pakte Bax de kopstart maar Mulders nam in de eerste ronde deze plek over en reed lang aan de leiding. Achter Mulders kwamen echter Bax en even erachter Leferink sterk opzetten. Zij kwamen Mulders voorbij en Bax won zo de tweede heat en pakte dagzege. Leferink werd dan twee en pakte ook in totaal de tweede plek en deed goede zaken voor het Nederlands kampioenschap. Mulders/Van Deutekom werden dan derde en pakte ook in de daguitslag deze stek. Hermans zit in de hoek waar de klappen vallen en had weer eens pech toen de ketting eraf liep en tussen het achterwiel sloeg. Met deze uitvalbeurt morste Hermans zo dure punten in de strijd om de ONK die na de zomervakantie op 8 september een vervolg krijgt in Halle.

Uitslagen ONK Berghem

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Prunier wint de eerste heat van de Sidecar GP te Frankrijk!

  Killian en Evan Prunier hebben in het Franse Iffendic de eerste heat van de GP gewonnen. WK-leiders Vanluchene/Janssens werden tweede met de broers Lielbardis op drie. Vanluchene pakte resoluut de …
 • Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Gregoire heeft ogen gericht op het WK podium

  Op zaterdagmiddag wist Dean Gregoire een vierde tijd te laten noteren tijdens de kwalifcatietraining op het circuit van Heerde. Dit weekend is het FIM Wereld Kampioenschap te gast op het …
 • VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Millville. Chase Sexton (450MX) en Levi Kitchen (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier de …
 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …