Published On: 26 december 2009

Nu maandag en dinsdag vindt in het Zweedse Malmö de Monster Energy Supercross plaats. Zonder overdrijven het grootste SX evenement van Noord-Europa. Ze zouden het ons ook geen twee keer moeten vragen, want het programma oogt heel aantrekkelijk. Na 17 (!) jaar afwezigheid geven de Zweden er dus meteen een serieuze lap op in de Malmo Arena.

Levende legende Jeremy McGrath, wonderboy Ken Roczen en Mike Brown zijn de voornaamste trekpleisters. Verder staan ook Fabien Izoird, winnaar van de SX-tour, Jason Thomas, Cole Siebler en Doug De Haan aan de start. De lange Filip Thuresson was vorige week goed op dreef in München, maar  de FMX’ers Fredrik Berggren en Fredrik Johansson zijn toch nog grotere lokale helden. Ook het FMX deel klinkt dus veelbelovend.

Zo ziet een leuke banan er dus uit. In Zweden ten minste

Er staan in Malmö ook twee laaglanders aan de start namelijk de Nederlandse MX2 kampioen Maurice Klijn en Jurgen Wybo. De ‘banan’ zoals de Zweden dat zo mooi noemen, ziet er ook prima uit en dat ze in het hoge noorden wel een leuk feestje kunnen bouwen wisten we al langer! Hopelijk wordt het een succes daar. We houden jullie op de hoogte.

Credit foto’s: SX Malmö, Ahlgren Graphics Sweden