Published On: 29 augustus 2011

In Orp-le-Grand was het nog niet zover, maar meer dan waarschijnlijk pakt LS Honda Racing’s Shaun Simpson binnen vier weken in Mont-Saint-Guibert de eindzege in de Lotto Trophy.
Op de flankenomloop aan de rand van het Waals-Brabantse dorp speelde Simpson echter nooit mee voor de overwinning. De Brit leek al met de Belgische titel bij de Inters Open in het achterhoofd rond te rijden. Met een 5e en twee 4e plaatsen in de manches viel Simpson uiteindelijk net naast het podium.

Het had beter gekund. In principe had ik hier voor een podiumplaats moeten strijden vandaag. Behalve Christophe Pourcel en Jeffrey Herlings was ook Davide (Guarneri) heel sterk. Misschien  was de vierde plaats dan ook waar ik thuis hoorde” vertelde Simpson na afloop. De Schot lichtte ook z’n iets mindere presteren toe: “Ik wil geen excuses inroepen maar ik was de hele week ziek geweest en daar ondervond ik zeker hinder van.

De LS Honda Racing-rijder blikte ook al vooruit naar de finale van de Lotto Trophy die op 25 september wordt gereden. “Hopelijk kan ik het Belgisch Kampioenschap tijdens de laatste ronde in Mont-Saint-Guibert binnen halen. Dat is een mooie manier om het seizoen te eindigen met een hoogtepunt!” besloot Simpson.

Foto: LS Honda Racing/CDS Images