Published On: 29 juni 2012

Bill Nilsson, Sten Lundin, Torsten Hallman, Hakan Andersson en Hakan Carlqvist waren de echte Zweedse Vikings die Motorcross nog op de kaart konden zetten. De laatste Zweedse Wereldkampioen dateert al van 1994 met Marcus Hanson. Maar nu zijn we in het jaar 2012 en er is niemand van het Zweedse continent die nog echt met de wereldtop kan mee strijden. Dus moeten we de favorieten elders gaan zoeken.

De Italiaan Antonio Cairoli die al vier keer winnaar was van de GP in Zweden, start als groot favoriet. Zijn teamgenoot bij KTM Ken De Dijcker , heeft ook wel een goeie herinnering aan de omloop van Uddevalla . Keeno pakte in Zweden zijn allereerste GP zege uit zijn carrière. Kan hij zondag zijn eerste podium pakken van het seizoen!!!
Clement Desalle zal zich zeker gaan mengen voor de zege in Zweden. Nadat hij de zege in Bastonge moest laten aan een te sterke Antonio Cairoli, wil hij wel revanche nemen.
Of kan Kevin Strijbos die net naast het podium viel in Bastogne, terug mee doen voor de ere plaatsen. Bij onze noorderburen krijgen we terug Marc De Reuver aan de start. Marc zal voor de rest van het seizoen de gekwetste Dean Ferris vervangen bij het ICE1RACING Team. In de GP van Bastogne pakte De Reuver al wat punten voor zijn nieuwe team.
Vorig jaar pakte de nu geblesseerde Steven Frossard nog de zege in Uddevalla. Misschien kunnen nu Pourcel of Paulin terug de Franse vlag op de hoogste podiumplaats laten wapperen.

Grand Prix van Zweden MX1

2011 Steven Frossard
2010 Antonio Cairoli
2009 Max Nagl
2008 Jonathan Barragan
2007 Ken De Dijcker
2006 Stefan Everts
2005 Joshua Coppins
2004 Mickael Pichon

Tekst : @Kris…