X

Voorbeschouwing SX Goes

Komend weekend staat een van de populairste SX wedstrijden uit de benelux op het programma. De supercross van Goes begint aan zijn 18e editie en naar goeie gewoonte wordt het opnieuw een topweekend in de Zeelandhallen. Geen klinkende amerikaanse toppers aan de start maar in het verleden werd reeds bewezen dat dit bijlange niet nodig is om mooie wedstrijden te creëren.

De omloop van dit jaar

Ook dit jaar is er de mogelijkheid voor iedereen om zelf ervaring op te doen op de omloop. Onder het toeziende oog van Marco Stallman, Rinus van de Ven en Stefan Ludwig kan je verschillende sessies afwerken op het circuit.

Het hoofdprogramma begint reeds op vrijdag, waar de regionale wedstrijden plaatsvinden. Naast deze wedstrijden zal er dit jaar ook een speciale one vs one plaatsvinden voor de inters. De uitgenodigde rijders zullen hierbij in US style 1 per 1 tegen elkaar uitkomen.

Op zaterdag dan zullen deze inters strijden voor de overwinning in de Dutch open Supercross van Goes. Op de deelnemerslijst vinden we enkele bekende namen terug. Zo zal Jurgen Wybo op zijn Suzuki na enkele internationale SX wedstrijden zeker een kanshebber worden voor de overwinning. Verder herkennen we nog oa. Maarten en Tim Govaert, Jason Vandaele en Chris Fleerackers van belgische zijde. Voor de Nederlanders is Maurice Klijn samen met Stallman een van de kanshebbers. Klijn reed ook al enkele internationale SX wedstrijden deze winter en liet ons onlangs weten in een interview dat hij het graag goed wil doen op zijn nieuwe Kawasaki.

Wybo wordt een van de blikvangers in Goes

Hier kan je de volledige deelnemerslijst vinden.

Dit jaar wordt er ook een Miss SX Goes verkozen. Gedurende het ganse weekend zullen de meisjes aan het publiek voorgesteld worden en zaterdagavond wordt dan de winnares bekend gemaakt. Stemmen gaat via een SMS’je van de toeschouwers.

De prijs voor een ticketje kost 16€ op vrijdag en 25€ op zaterdag. Meer info kan je vinden op de website van de cross. De Zeelandhallen zijn alvast opnieuw klaar voor een spetterend weekend !

Foto’s : Magnus Anderson