X

EWC: Goblet over Italië

Ook nu weer was Jean-François Goblet de beste Belg in de EWC. De MX Action-Yamaha rijder blikt terug op de GP van Italië in Lovere. De sympathieke Luikenaar stuurde ons zijn bevindingen van het voorbije EWC-weekend:

Het decor was ronduit schitterend, net aan de oever van het Iseomeer en in de paddock was de sfeer werkelijk optimaal. Gewoonweg uniek. Het programma was meer dan gevarieerd, met een 100% natuurlijke « X-treme » in de bergen, een ultradelicate  beklimming genre bergrivier, een prachtige, supersnelle en heuvelachtige « crosstest », een extra-lange « endurotest » langs de oevers van de rivier en tenslotte een vrij zware « supertest ».

Ik heb wat mij betreft een « regelmatig » weekend gehad en goede tijden gereden, vooral in de crosstest, waar ik bijna elke keer in de top 10 ben geëindigd. Mijn chrono’s waren uitstekend (elke keer binnen de 5 en één keer de tweede beste tijd). Ook de supertest ging me goed af. Ik nam de risico’s vooral in de lange stabiele stukken en kon goed aanvallen bij de balken en de jumps. Aan de andere kan was ik iets minder op mijn gemak in de « X-treme » en de « endurotest ». Deze twee proeven waren lichamelijk enorm belastend. En ik was duidelijk niet ‘fris’ genoeg om hier goede tijden neer te zetten. De kalender van de voorbije weken zat meer dan vol en dat laat natuurlijk sporen na. De vermoeidheid slaat dan toe en ik kwam punch tekort tijdens deze GP.
Maar niets ergs aan de hand, ik heb al bij al toch goed gepresteerd en kon me twee keer goed plaatsen; ik werd12e op zaterdag en 13e op zondag. Toch blijf ik een beetje op mijn honger zitten! Ik kon qua snelheid prima pieken tijdens de chrono’s en eindigde bij de beste 10 in de scratch en ik heb supersensaties beleefd. Bovendien heb ik alle vertrouwen in mijn Yamaha WR 450 F die uitstekend presteert en ik blijf het zeggen 100% betrouwbaar is. Maar op dit competitieniveau merk ik dat “zich een beetje moe voelen’ toch meteen betekent dat je naast de top 10 grijpt. Ik heb de boodschap dus begrepen en ik ga een beetje meer delegeren op logistiek vlak opdat ik me ten volle zou kunnen concentreren op mijn trainingen en op de volgende GP die plaatsvindt in Polen, binnen 3 weken. Ik hou jullie uiteraard op de hoogte …

Jeff

Foto credit: Fdavid