X

Laia Sanz maakt EWC debuut in Italiaanse GP

De 8-voudige wereldkampioene trial Laia Sanz debuteert dit weekend in het WK Enduro. De Catalaanse schone doet dat op een Honda CRF 250 E van Arcarons Rally Sport. Sanz zal samen met haar concurrentes endurogeschiedenis schrijven in Noord-Italië want de valleien rondom Bergamo zijn het decor van de allereerste ronde van de FIM Enduro Women’s World Cup. Voorlopig moet het nieuwbakken kampioenschap nog even onder stoom komen want voor de eerste ronde schreven maar 11 deelneemsters in.

Dat la Sanz nu opeens haar pijlen op de Enduro richt heeft niet alleen met de komst van de Enduro Women’s World Cup (EWWC) te maken, maar ook met haar ambities voor de toekomst. Sanz hoopt in de EWWC ervaring en wedstrijdritme op te doen op een enduromotor. Haar uiteindelijke doel ligt echter niet aan de voet van de Alpen maar veeleer in het Andes gebergte want Sanz is vastbesloten om begin 2011 aan de start te staan van de 3e Zuid-Amerikaanse Dakar.

Het is nog maar de vraag in hoeverre Sanz zich meteen zal kunnen meten met ervaren rijdsters als de Françaises Ludivine Puy, Audrey Rossat en Stéphanie Buisson. De Franse meisjes strijden al een paar jaar tegen mekaar op hoog niveau in het Franse Endurokampioenschap. Bovendien verpletterden de Franse meiden zowat de concurrentie tijdens de twee eerste edities van de Womens Trophy in het kader van de ISDE.

Foto Credit: Honda Pro Images