X

Preview Enduro Ru de Villers

Dit weekend trekken de Belgische Enduristen naar het Enduro-Trial domein van Bilstain.In Bilstain krijgen de rijders niet minder dan 3 specials per ronde  van 15 km voorgeschoteld. Allemaal zijn ze min of meer op dezelfde plaats als vorig jaar terug te vinden. Alleen aan de special op het crosscircuit werd wat gesloten.  Om de special wat technischer te maken werd er een recht stuk met extreme passages aan toegevoegd.

De ronde bevat twee tijdscontroles en een doorkomstcontrole. Om te vermijden dat deelnemers uit verschillende klassen mekaar voor de wielen gaan rijden op de korte ronde, zullen de rijders gegroepeerd starten. Per minuut nemen vier rijders de start. Bij de Cross-Extreme special is er de hele dag animatie voorzien. Het hele gebeuren wordt ook nu weer vakkundig aan mekaar gepraat door speaker Yves Utens.

Gaat Wim Vanderheyden door op zijn elan van Saint-Hubert?

Sportief gezien valt het af te wachten of Jean-François Goblet zijn “faux pas” van vorig weekend in Saint-Hubert kan doen vergeten. Wim Vanderheyden was in Saint-Hubert de eerste Vlaamse rijder die,  het totaalklassement in BK-enduro  wist te winnen sinds 2003. Toen pakte niemand minder dan Joël Smets de scratchzege tijdens de Enduro van Gembloux. In Bilstain moet er ook rekening gehouden worden met de lokale rijders. Zo kennen de gebroeders Gauniaux en Danny Crosset het Domaine de Bilstain uiteraard als hun broekzak. Maar ook regerend kampioen E1 Cédric Cremer is een “régional de l’étappe”. Maar zal dat volstaan om Goblet en Vanderheyden van de overwinning of het podium te houden?

De lijst met ingeschreven rijders kan u hier vinden.

De voorziene starttijden vindt u hier.

Credit foto: Fdavid