X

FAM toppers strijken neer in Tielt

Het laatste weekend van juni moet normaliter weer een van de hoogtepunten worden in het amateurmotorcrosswereldje. Alle piloten van de aangesloten FAM-Federaties : VLM – VBM – MCLB, worden immers verwacht in de provincie West-Vlaanderen op het grondgebied TIELT voor de tweede ronde van het FAM-kampioenschap 2010.

Motor Club Tielt ‘De Bangermannen’ onder leiding van voorzitter Philippe Van Troys hebben er alles aan gedaan om iedereen een prachtig kampioenschap aan te bieden op een spectaculair en zeer verzorgd circuit. Dit gaat door op de landerijen en prachtige weiden van landbouwer Franky De Roo, een speciale vriend der familie Van Troys en zelf medewerker van de organisatie.

Spanning bij de toppers ?

Bij de Internationalen mx2 deed Jurgen Wybo een gouden zaak ondanks een leeglopende achterband in de tweede reeks, de mclb-er won de eerste manche en finishte tweede in de slotmanche, hij telt 114p. Zijn grootste opponenten zijn Wesley Verheyen, pech in de eerste reeks te Hamond en reekswinnaar, en Danny De Baets en Jonathan Banken en Marco Stalman, allen met 95p, en Ronny Van Hove met 94p.

Raar verloop in de ‘Koninginneklasse’ de Inters mx1/3 A, Steve Seronval van mclb sloot de eerste reeks succesvol af, maar in de tweede liep het al fout in de eerste ronde en over en out. Sven Breugelmans won die 2de reeks, maar hij kwam pas als 9de onder de geblokte vlag in de eerste reeks. De regelmatigste en leider in de tussenstand was en is Jan Lauryssen van vbm met een dubbele 3de plek en nu koploper met 100 punten. voor Sven Breugelmans van vlm en Christof Godrie van mclb met 97p. Het wordt vooral uitkijken naar Steve Seronval die de afgelopen hand met ijzeren hand over de MCLB Inters regeerde en Jelle Grade, kampioenschapsleider bij VLM. Beiden hebben een en ander goed te maken na hun échec in Hamont. In groep B leidt Jens Bleyaert van MCLB voor Jurgen Vervloessem (vlm) met 54p.

WIE:

Inters MX1: Steve Seronval, Christophe Descamps, Christof Godrie, Sven Roelandt, David Vantornout, Jelle Grade, Peter Iven, Kenny Janssens, Sven Scheynen, Jan Lauryssen, Mike Van Der Straeten, Roel Geurts, Frederik Daenen, Patrick Capellen

Inters MX2: Jurgen Wybo, Torpjurn Van Hoe, Kenny Dult, Eric Siriez, Ronny Van Hove, Jonathan Banken, Marco Stallmann, Marco Briers, Jurgen Bijnens, Jelle Vanhoof

WANNEER: Op zondag 27 juni. Reeksen voor Inters MX2 en Nationalen MX2 om 12u58 en 17u28, reeksen voor Inters MX1/3 A en B om 13u44 en 18u14. Prijsuitreiking vanaf 19u15 in de tent.

WAAR: Via de afrit 11 (Aalter) van de autosnelweg E40. Daarna richting Tielt volgen waar het circuit wordt aangegeven. GPS coördinaten: Rijkegemkouterstraat.

PRAKTISCH: Toegangsprijs: 13 Euro (parking en programma inbegrepen). Jongeren onder de 15 mogen gratis binnen.

Meer info op: 0478/20.03.85