X

Sword wint ook Ken Hall Trophy

De laatste maandag van augustus is in Groot-Brittannië een Bank Holiday Monday, een feestdag dus. En die staat voor de Britse motorcrossliefhebbers sinds jaar en dag synoniem met de Ken Hall Trophy op het circuit van Langrish.

De organisatoren hadden duidelijk geen trek meer in contracten met obscure buitenlandse startgeldmanagers waardoor de buitenlandse inbreng quasi tot nul herleid werd.  De enige buitenlanders waren rijders in Britse dienst. Stephen Sword was duidelijk nog on a roll na zijn overwinning in de Maxxis wedstrijd in Silverstone op zondag en schreef meteen de eerste manche op zijn naam. De Buildbase CCM rijder liet daarbij Jason Dougan en Zach Osborne achter zich.

De tweede reeks werd echter een kolfje naar de hand van Brad Anderson. De PAR Honda rijder had met een lamentabele 13e plaats in de eerste manche zijn kansen op de eindzege echter verspeelt.  Sword had genoeg aan een tweede plaats om de eindzege veilig te stellen.  Jason Dougan en Zach Osborne vergezelden de Schot op het eindpodium.

In de zijspanklasse stonden er wel buitenlandse combinaties aan de start.  Etienne Bax-Ben van den Bogaert, Jan Hendrickx-Tim Smeuninx en de gebroeders Visscher waren na de ONK wedstrijd in Varsseveld regelrecht naar Zuid-Engeland gereisd.

De Ken Hall Trophy speelde zich op voor hen bekend terrein af want eerder dit jaar deden de zijspantoppers het circuit van Langrish al aan tijdens de Britse zijspancross GP.  De thuisrijders hadden geen schijn van kans tegen de continentale combinaties. Bax-van den Bogaart wonnen beide manches. Hendrickx-Smeuninx werden 2e in de eerste manche maar moesten in de herneming Rupeiks-Stupelis tussen hen en Bax dulden. De gebroeders Visscher eindigden als 4e algemeen.

International Ken Hall Trophy: 1. Stephen Sword (1-2), 2. Jason Dougan (2-3), 3. Zach Osborne (3-5), 4. Mattis Karro (5-4), 5. Brad Anderson (13-1)

Kent Hall Sidecar Trophy: 1. Bax-Van Den Bogaart (1-1), 2. Rupeiks-Stupelis (3-2), 3. Hendrickx-Smeuninx (2-3), 4. Visscher-Visscher (4-4), 5. Breacher-Breacher (5-5)

Foto Credit: Red Bull Pro Nats