X

Vanluchene/Musset winnen spannende Noord-Ierse Grand Prix!

Marvin Vanluchene en Nicolas Musset hebben de Grand Prix Zijspancross van Noord-Ierland gewonnen. Dit ging echter niet zomaar, met name Bax/Cermak die tweede werden, gaven zwaar partij. Hermans/Van den Bogaart werden in totaal derde.

In de eerste heat leek Vanluchene direct al op de heatwinst af te stevenen totdat men zich vast reed in de modder. De sterk presterende Lielbardis broertjes op plek twee konden zo ineens aansluiten met Bax/Cermak hier weer vlakachter. Bax verkeerd in bloedvorm en zag nu zo ineens zijn kans schoon om eerst de Letten van plek twee te verdringen en in de allerlaatste ronde zelfs de leiding én de winst te pakken! Vanluchene liep dan ontgoogcheld als tweede binnen voor de dolblije Lielbardis tweeling die derde werden.

In de tweede manche pakte Bax/Cermak de kopstart en dacht het aanwezige publiek allicht dat de strijd over zou zijn maar niks was minder waar. De op twee liggende Vanluchene had warempel weer het échte heilige vuur gevonden en kreeg het voor elkaar om de in vorm verkerende Bax dit maal te knakken. Vanluchene reed naar de leider toe en pakte ineens binnendoor de leiding over. Bax probeerde nog bij te blijven maar maakte een kleine fout waardoor een gat ontstond dat bleef tot de finish. Zo werd Vanluchene één en Bax twee en dat was ook zo voor het dagtotaal. Hermans/Van den Bogaart werden op afstand derde en zouden dat ook in totaal worden, nipt voor de jonge Letten Lielbardis die het op plek vier heel deden in Noord-Ierland.

De volgende Grand Prix is volgend weekend in Engeland.

foto WSC

Daguitslag GP Sidecars Noord-Ierland