X

Bax/Cermak winnen de ONK te Varsseveld!

Etienne Bax/Ondrej Cermak hebben de ONK Zijspancross te Varsseveld gewonnen. Hermans/Van den Bogaart pakte de tweede plek in het dagtotaal en Keuben/Lebraton de derde.

De eerste heat was er niemand opgewassen tegen Bax/Cermak. Zij wonnen de heat met een dikke halve minuut voorsprong op de rest. Tweede werd kampioenskandidaat Keuben die Hermans op plek drie achter zich wist te houden en daardoor in de eerste heat wat puntjes in de strijd om het Nederlands kampioenschap wist terig te pakken ten opzichte van diezelfde Hermans. Hierachter was het dan Van Werven op vier en Wijers op vijf. Lang bemoeide Leferink zich ook in de top vijf maar helaas vielen zij uit.

In de tweede heat pakte Bax de kopstart maar deze had direct Hermans in de nek hijgen. Hermans voegde daad bij het woord en wist Bax in de beginfase van de eerste plek te verdringen. Bax bleef in het wiel van Hermans maar reed zich kortstondig vast waardoor Hermans een gat kon slaan en uiteindelijk de winst kon pakken. Bax/Cermak werden nog wel tweede voor Keuben/Lebraton die met plek drie nu weer wat puntjes toegaven op Hermans in de kampioensstrijd. Van Werven kwam in deze heat van achteraf naar vier gereden met wederom als in de eerste heat Wijers/Van der Putten op vijf.

De finale van de ONK Zijspannen is 24 september te Lierop.

Daguitslag ONK Varsseveld